Terug naar alle artikelen

R&R is ISO 27001 gecertificeerd

R&R WFM certificeert zich met ISO 27001 voor informatiebeveiliging

Naar mate technologie en informatie een steeds belangrijkere rol spelen voor mensen en organisaties wordt ook de veiligheid van informatie van toenemend belang. Het risico en de dreiging van cyberaanvallen en datalekken wordt steeds groter. Daarom zien we binnen R&R WFM informatieveiligheid als één van onze topprioriteiten. We committeren onszelf dan ook aan een strak beleid voor informatiebeveiliging.

Daarom maken we met trots bekend dat we sinds 19 februari 2021 officieel ISO 27001 gecertificeerd zijn. Op woensdag 3 maart 2021 kreeg Evert Hazenoot (Security Officer R&R WFM) het ISO 27001 certificaat uitgereikt door Bart Versluijs van BrandCompliance. Update: inmiddels is de rol van privacy- en security officer binnen R&R overgenomen door Perry Bruins.

Volgens NEN (Nederlands Normalisatie-instituut, nationaal orgaan dat ISO-standaarden ontwikkelt en in beheer heeft) voldoen bedrijven met de ISO 27001 certificering aan alle eisen rondom informatiebeveiliging. Hiermee tonen we aan dat we over de volledige breedte van de organisatie veilig en integer omgaan met (gevoelige) informatie.

ISO 27001 is dé norm voor informatiebeveiliging

ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. De norm beschrijft hoe procesmatig met het beveiligen van informatie kan worden omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen de organisatie zeker te stellen. Denk hierbij aan het beschermen van persoons- en/of bedrijfsgegevens, bescherming tegen hackers en inbraak. (Bron: https://www.nen.nl/ict/cyber-privacy/informatiebeveiliging)

Klaar voor de toekomst

Met het behalen van de ISO 27001 certificering laten we zien dat we onze informatiebeveiliging goed op orde hebben en dat we daarmee een aantoonbaar betrouwbare partner voor onze klanten zijn. Nu en in de toekomst. Want de ISO-norm vereist niet alleen een eenmalige audit, maar een continu bewustzijn en naleving van de regels en processen. Voor een optimale veiligheid van informatie. Natuurlijk vinden er ook periodieke controles en nieuwe audits plaats om de informatiebeveiliging te evalueren en te allen tijde op een optimaal niveau te houden.

Workforce management en informatieveiligheid

Heeft jouw organisatie uitdagingen op het gebied van loonkosten, productiviteit, planning en/of het inplannen volgens wet- en regelgeving? Of zijn er vraagstukken op het gebied van workforce management en informatieveiligheid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een verkennend gesprek. Wij vertellen je graag hoe onze WFM software en diensten bijdragen aan het slimmer plannen van personeel, het resultaat én het voldoen aan de hoge eisen van informatieveiligheid.

Over de auteur Jasper de Krom

Jasper is marketing manager bij R&R en verantwoordelijk voor alle communicatie. Hij schrijft regelmatig over WFM en verschillende trends en ontwikkelingen.

Deel dit artikel