Terug naar alle artikelen

Waarom een goed workforce management proces leidt tot rust in de organisatie

Rust in de organisatie - supermarkt

De retail branche is competitief en altijd in beweging. Het beheren van de workforce is van cruciaal belang voor het succes van de organisatie. Een goed workforce management proces kan bijdragen aan het creëren van een gevoel van rust en stabiliteit in de organisatie. Dit is van groot belang en wordt soms onderschat. Als er rust en duidelijkheid in de organisatie is, hebben medewerkers meer plezier in hun werk en dat werkt overal in door. Klanten worden beter geholpen en alle taken worden gestructureerd en consistent uitgevoerd.

Waarom is workforce management belangrijk in de retail?

In retail draait alles om het aantrekken van klanten en het genereren van omzet. Het is daarom van essentieel belang om de juiste hoeveelheid medewerkers op het juiste moment op de juiste plaats te hebben. Te weinig medewerkers kunnen leiden tot verlies van omzet en klanten, terwijl te veel medewerkers zorgen voor onnodige kosten en inefficiëntie. Met een goed workforce management kan je de juiste balans vinden door de hoeveelheid personeel af te stemmen op de klantvraag.

Bovendien kan een goed workforce management proces de medewerkerstevredenheid verhogen. Door te zorgen voor de juiste hoeveelheid medewerkers op het juiste moment, kunnen werknemers hun werk beter doen en kunnen ze meer aandacht besteden aan klanten. Dit kan leiden tot een hogere klanttevredenheid en een positievere ervaring.

Maar hoe leidt een goed workforce management proces tot rust in de organisatie? Een goed workforce management proces draagt bij aan het creëren van rust in de organisatie op verschillende manieren. We benoemen de belangrijkste manieren en geven een aantal voorbeelden.

Voorspelbaarheid en stabiliteit

Een goed workforce management proces maakt gebruik van historische gegevens en actuele data om de vraag van klanten te voorspellen. Dit zorgt voor een voorspelbaar en stabiel rooster voor medewerkers. Werknemers weten wanneer ze moeten werken en wat ze moeten doen, waardoor ze beter kunnen plannen en minder stress ervaren.

Voorbeeld:

Een supermarkt kan historische verkoopgegevens (via een automatische koppeling met het kassasysteem) in combinatie met actuele data gebruiken om de verwachte vraag van klanten te voorspellen en het aantal medewerkers op basis van deze verwachting te plannen. Dit zorgt voor een voorspelbaar en stabiel rooster voor medewerkers, waarbij tegelijkertijd rekening wordt gehouden met de omstandigheden. Vraag en aanbod worden op elkaar afgestemd. Medewerkers weten wat er van hen verwacht wordt en dit geeft duidelijkheid en rust.

Efficiëntie en productiviteit

Een efficiënt workforce management proces kan helpen bij het optimaliseren van de werkzaamheden en het verminderen van verspilling en inefficiëntie. Dit kan leiden tot hogere productiviteit en winstgevendheid.

Voorbeeld:

Door een goed workforce management proces en goede data heb je inzicht in de productiviteit van je organisatie en kan je op afdelings- en winkelniveau vergelijken en benchmarken. Hierdoor zie je snel hoe je presteert en waar nog ruimte zit voor groei.  

Medewerkerstevredenheid

Een goed workforce management proces kan de medewerkerstevredenheid verhogen. Door medewerkers te voorzien van een voorspelbaar en stabiel rooster, kunnen ze hun persoonlijke leven beter plannen en een betere balans tussen werk en privé behouden. Dit kan leiden tot hogere betrokkenheid en loyaliteit van medewerkers.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

Een goed workforce management proces kan de organisatie helpen om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en trends. Door het monitoren van de prestaties van medewerkers en het verzamelen van feedback van klanten, kan de organisatie snel reageren op veranderingen en zich aanpassen aan nieuwe uitdagingen.

Voorbeeld:

Een bouwmarkt kan het aantal medewerkers aanpassen aan de veranderende behoeften van klanten, zoals een toename van klanten in de lente- en zomermaanden of tijdens bijvoorbeeld de recente Corona-lockdowns. Door het monitoren van de prestaties van medewerkers en het verzamelen van feedback van klanten, kan de organisatie snel reageren op veranderingen en zich aanpassen aan nieuwe uitdagingen.

Conclusie

In de retail branche is het efficiënt beheren van de workforce van groot belang voor het succes van de organisatie. Een goed workforce management proces kan leiden tot rust en stabiliteit in de organisatie door te zorgen voor voorspelbaarheid, efficiëntie en productiviteit, medewerkerstevredenheid en flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Je maakt bovendien optimaal gebruik van de beperkte beschikbaarheid en capaciteit aan personeel in deze krappe arbeidsmarkt.

Het opzetten van een effectief workforce management proces kan een uitdaging zijn, maar het is de investering zeker waard. Het levert namelijk veel meer op en daarmee verdient de investering zich snel terug. Het is zelfs goed mogelijk om een business case op te stellen met de verwachte terugverdientijd. De ervaring wijst uit dat dit vaak sneller is dan je denkt.

Dus, door een goed workforce management proces te implementeren, kan de organisatie haar doelen beter bereiken en zich onderscheiden van concurrenten in de markt.

Stef van Dijk
Over de auteur Stef van Dijk

Stef van Dijk heeft ruime ervaring in supermarkten en kent de food retail branche van binnen en buiten. Stef schrijft blogs over alle relevante zaken rondom workforce management en food retail.

Deel dit artikel