Terug naar alle artikelen

R&R product update 7 april 2022

Maandelijks publiceren we een update over interessante ontwikkelingen en verbeteringen van ons WFM-systeem R&R. In deze editie aandacht voor onder andere beheer van beschikbaarheden, berekening doorbetaalde feestdagen, het inzien en beheren van gebruikers, lijst verlofaanvragen, een impressie van de aankomende nieuwe navigatie en bug fixes en kwaliteitsverbeteringen. 

Bug fixes en quality-of-life verbeteringen

In de afgelopen maand hebben we niet stilgezeten en diverse bugfixes en ‘quality-of-life’ verbeteringen doorgevoerd. Deze wijzigingen hebben allemaal tot doel om de dagelijkse interactie met R&R nog soepeler te maken. We hebben onder andere de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Berekening doorbetaalde feestdaguren

Vanaf nu is het mogelijk om de voorzet voor de door te betalen uren op een feestdag te laten berekenen op basis van het aantal gewerkte uren gedeeld door 12 weken.  Eerder bestond alleen de optie om de gewerkte uren te laten delen door het daadwerkelijk aantal gewerkte weken. Dit is dan ook de standaard instelling die je nu gebruikt.

Referentie: CAO levensmiddelen Artikel 7 lid 1b.

Overzicht en beheer van beschikbaarheden

Zoals gemeld in de nieuwsbrief van maart zal in april het overzicht en het beheren van beschikbaarheden gereleased worden. Voor de volledigheid hier nogmaals de volledige aankondiging.

Bij de migratie naar onze nieuwe R&R user interface hebben we de functionaliteit om beschikbaarheden te onderhouden niet direct meegenomen. Na de nodige verbetering in het gebruikersgemak hiervan, zijn we ervan overtuigd dat we je organisatie met ons nieuwe beschikbaarhedenscherm beter kunnen ondersteunen dan voorheen. Het nieuwe scherm geeft in één oogopslag inzicht in de beschikbaarheden van je personeel en geeft de mogelijkheid om dit aan te passen waar nodig. Uiteraard is dit volledig geïntegreerd met de beschikbaarheden van de R&R Job App, waardoor de input van de medewerker in hetzelfde overzicht verwerkt is. Hiermee heb je dus altijd een up-to-date weergave van de beschikbaarheid van de gehele workforce.

Zie onderstaand een impressie van deze nieuwe kijk op beschikbaarheden. Deze feature wordt in april gelanceerd.

Aankondiging: aanpassen van aanwezigheidspatroon

In de uitbetalingsmodule kan het aanwezigheidspatroon van de medewerker handmatig aangepast worden. Tot nu toe werd deze aanpassing vanaf dat moment altijd toegepast, de manager die verantwoordelijk was voor de uitbetaling moest vanaf dat moment elke week het aanwezigheidspatroon bijhouden.

Dit gaan we aanpassen, binnenkort zal het aanwezigheidspatroon enkel voor de week waarin deze aangepast wordt, gelden. De verwachting is dat deze wijziging vanaf begin april live gaat.

Inzien en beheren van gebruikers

Onlangs is het nieuwe inlogscherm live gegaan wat een belangrijke eerste stap was naar waar we nu mee bezig zijn: het inzien en beheren van gebruikers. Binnenkort verwachten we daar de eerste concrete stap van live te zetten, een overzicht van gebruikers die toegang hebben tot de gekozen winkel. Dit geeft je direct inzicht in welke gebruikers er toegang hebben tot de gegevens van je winkel.

Op korte termijn verwachten we hier ook de mogelijkheid aan toe te voegen om een nieuwe gebruiker uit te nodigen voor R&R en daarmee toegang te geven tot de geselecteerde winkel. Hiermee wordt het straks mogelijk voor onze klanten om zelf gebruikers te beheren.

Impressie gebruikersoverzicht

Aankondiging: lijst verlofaanvragen

In het afgelopen jaar is R&R overgestapt naar een visuele weergave voor het bekijken en beheren van verlofaanvragen. Om je beter te ondersteunen in het proces van verlofaanvragen zullen we hier binnenkort ook een lijstweergave aan toevoegen. Hierdoor bieden we ondersteuning voor zowel het in één oogopslag kunnen zien van de bezetting in een bepaalde periode, als het in één oogopslag kunnen zien van de te behandelen (of recent behandelde) verlofaanvragen.

We werken hard om deze toevoeging voor de zomervakantiedrukte op te leveren.

Aankondiging: nieuwe navigatie

De navigatiebalk in R&R gaat verhuizen. Door de navigatie naar de zijkant van het scherm te brengen wordt het makkelijker om snel te navigeren door R&R en wordt de structuur van de applicatie overzichtelijker. Daarnaast is er hierdoor meer ruimte beschikbaar voor waar het echt om draait: de functionaliteit van R&R. Er past straks meer data op een scherm, zoals meer medewerkers in het rooster.

Deze wijziging wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht. Zie hieronder een impressie van de nieuwe navigatie. Let op: de iconen ontbreken nog in deze impressies.

Cockpit nieuwe navigatie (fictief)
Nieuwe navigatiebalk (fictief)

Schrijf je in voor onze product nieuwsbrief

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via onderstaand formulier in en we plaatsen je op de mailinglijst.

Schrijf je hier in voor onze product nieuwsbrief

Over de auteur Quinten van der Sluijs
Deel dit artikel