Terug naar alle artikelen

R&R product update 02 april 2024

Product Update 2 april

In deze editie aandacht voor geofencing bij klokken in de app en een oorspronkelijke startdatum op een ziekte registreren.

Geofencing bij klokken in de app vanaf nu beschikbaar

We hebben het twee weken geleden al aangekondigd, maar nu is het echt zover: Geofencing is beschikbaar! Maak je gebruik van tijdsregistratie via de R&R job app en wil je meer zekerheid over waar je personeel inklokt? Neem dan contact op om geofencing in te laten schakelen.

Benieuwd hoe geofencing werkt? Hier een kleine opfrisser:

Hoe werkt het? 
Binnen R&R wordt Geofencing gebruikt om te controleren of een medewerker op een specifieke locatie gerechtigd is om in te klokken. Per fysieke vestiging in R&R kan er één gps-coördinaat worden ingesteld waar er geklokt kan worden.

Wanneer een medewerker de R&R job app opent en naar ‘Klokken’ gaat, zal de app controleren of de telefoon zich binnen de ingerichte straal van één van de fysieke locaties bevindt. Als dit het geval is zal de knop om in te klokken beschikbaar zijn. Als dit niet het geval is wordt er een melding getoond dat de werkgever aangegeven heeft dat er alleen ingeklokt kan worden op het werk. Deze controle vindt alleen plaats wanneer een medewerker gaat inklokken. Voor het uitklokken, klokken van pauze en wisselingen van afdelingen wordt er geen controle gedaan op geolocatie. De R&R job app bepaalt alleen of een medewerker mag inklokken, maar gebruikt de geolocatie niet om te bepalen waar een medewerker heeft gewerkt. De locatie die in de realisatie getoond wordt is nog steeds bepaald op basis van de geplande roosterdiensten.    

Hoe zit het met privacy?
R&R hecht veel waarde aan de privacy van haar gebruikers. Om deze reden is geofencing zo ontwikkeld dat de locatiegegevens van de gebruiker niet worden opgeslagen en gedeeld. Op de telefoon wordt op basis van locatie gecontroleerd of een medewerker mag klokken. Indien dit het geval is, wordt de knop voor het klokken zichtbaar en worden alleen de kloktijden naar R&R doorgestuurd. We sturen effectief dus alle toegestane locaties naar de telefoon toe, in plaats van dat we de locatie van de gebruiker opvragen. Dit betekent dat de geolocatie van gebruikers nooit worden doorgestuurd naar R&R. 

Het wordt kort na de release mogelijk om een medewerker via de medewerker kaart uit te sluiten van geofencing. Deze medewerker kan dan klokken in de app gebruiken alsof er geen geofencing ingericht is. Dit zorgt ervoor dat je medewerkers die geen (werkende) GPS op hun toestel hebben of gegronde bezwaren hebben tegen het gebruik van de locatie, alsnog kan laten klokken in plaats van terug te moeten vallen op bijvoorbeeld het rooster.

Een oorspronkelijke startdatum op een ziekte registreren

Het is sinds kort mogelijk om tijdens de registratie van een ziekte een oorspronkelijke startdatum te registreren. Deze oorspronkelijke startdatum van de ziekte wordt gebruikt om de lengte te bepalen van de ziekte. Daarnaast wordt ook de wachtdagbepaling gedaan op basis van deze ingegeven datum.

De bepaling van de lengte van de ziekte heeft invloed op rapportages. Deze zullen beter aansluiten op het werkelijke ziektebeeld. Daarnaast zal wanneer iemand kort ervoor ook ziek is geweest, mogelijk geen wachtdag worden toegekend aan de medewerker.

Het voordeel hiervan is dat reeds afgesloten ziektes makkelijker ‘verlengd’ kunnen worden door een nieuwe ziekte te registreren met een originele startdatum. R&R beschouwt deze nieuwe ziekte, buiten de bepaling van de lengte en wachtdagen om, als een losse ziekte.

Kwaliteitsverbeteringen R&R job app

Wellicht is het je al opgevallen, de afgelopen tijd zijn er veel nieuwe versies van de R&R job app beschikbaar gesteld via de app stores. In deze versies zijn nieuwe functionaliteiten toegevoegd maar hebben we ook gewerkt aan de stabiliteit. Google en Apple passen regelmatig de eisen aan die aan apps worden gesteld, ook daar passen we de R&R job app op aan.

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op via aftersales@rr-wfm.com en wij zorgen ervoor dat je vraag of informatie bij de juiste personen terechtkomt.

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via deze pagina in en we plaatsen je op de mailinglijst. Wil je oudere nieuwsbrieven nog eens teruglezen? Dat kan altijd via onze website. Het archief van onze productupdates vind je hier.

Met vriendelijke groet,

Hiska Boelema – Product Owner 

Over de auteur Hiska Boelema

In mijn rol als Product Owner zorg ik ervoor dat de wensn van de klant worden omgezet naar features in onze software. Hierbij staat de gebruikerservaring en transpirantie voorop. Daarnaast heb ik als speerpunt om de communicatie tussen werkgever en werknemer beter te faciliteren.

Voordat ik aan de slag ging als Product Owner heb ik eerst kennis gemaakt met R&R vanuit de rol als After Sales consultant. Naast dat ik onze software heb leren kennen als gebruiker, zijn de nodige klantvragen en dagelijkse operationele uitdagingen voorbij gekomen. Hierdoor heb ik gedegen beeld van waar onze software verbeterd kan worden om de gebruiker zo optimaal mogelijk te ondersteunen!

Deel dit artikel