Terug naar alle artikelen

R&R product update 13 november 2023

In deze editie aandacht voor opmerkingen in het rooster, iconen in het rooster en groeperen op afdeling in R&R Insights.

Opmerkingen toevoegen in het rooster

Vanaf 20 november wordt het mogelijk om opmerkingen in het rooster te plaatsen! Deze opmerkingen kunnen een notitie voor de planner zelf zijn of een mededeling aan de werknemer zijn. Deze opmerking wordt dan ook in het rooster van de Job App getoond.

Als je in afdelingsrooster dubbelklikt op een dag, kom je in de detailscherm. Op dit scherm is het nu mogelijk om een opmerking toe te voegen voor medewerker. Dit is een opmerking op dagniveau en wordt ook op deze manier getoond in de Job App. Let wel, opmerkingen worden alleen getoond in de Job App als er minimaal één productieve dienst of indirecte taak is geroosterd. Als het vinkje onder het opmerkingenveld uit wordt gezet, wordt de opmerking ook niet getoond in de Job App.

Om dit toe te lichten hebben we een voorbeeld gemaakt. Hierin is er op één dag een notitie toegevoegd waarop geen dienst gepland staat voor een medewerker en op de volgende dag wel. In het rooster zien we in één oogopslag dat er een opmerking geplaatst is.

De medewerker krijgt nu alleen de opmerking van de dag in het rooster te zien waarop een dienst staat. Op onderstaande manier wordt dat getoond in de Job App.

Nog een paar laatste gebruikerstips:

Verplichte update van de Job App naar de nieuwste versie

Om de opmerkingen in het rooster te kunnen zien is het noodzakelijk om de laatste versie van de Job App op de telefoon te hebben geïnstalleerd. Daarom zorgen wij ervoor dat iedereen vanaf maandag 20 november de nieuwe versie van de Job App moet installeren. Dit doen we door de medewerkers die nog actief zijn in een oude versie van de Job App automatisch uit te loggen bij het eerstvolgende gebruik. Bij opnieuw inloggen worden zij dan gevraagd om de nieuwste versie te downloaden.

Wanneer de medewerker voor 20 november de Job App al heeft geupdate zal de medewerker hier niets van merken en niet uitgelogd worden.

Iconen in het rooster

Het rooster is een onderdeel van onze software die al lange tijd bestaat. Wij willen dat onze software up-to-date en veilig blijft, waardoor er soms aanpassingen gedaan worden die niet 1-op-1 hetzelfde blijft vanwege technische uitdagingen. De aanleiding voor deze wijziging is dat internetbrowsers extra maatregelen hebben genomen rondom veiligheid, dit heeft direct impact op de iconen in het rooster. Omdat we met de iconen aan de slag gaan, maken van de gelegenheid gebruik om paar kleine visuele verbeteringen door te voeren.

We veranderen het icoon van een indirecte taak van een zwart icoon met een i erin naar een grijs icoon met een i erin. Zo wordt het onderscheid tussen een productieve en indirecte taken beter zichtbaar.

Momenteel geeft een schooldienst een roodpaars icoon met een boek erin met de bijbehorende tijd in dezelfde kleur. Dit gaat wijzigen naar een paars icoon met een boek erin, echter wordt de tekst getoond in het zwart zodat deze goed leesbaar blijft.

Dit is de huidige weergave van de bovenstaande iconen:

Dit wordt de nieuwe weergave van deze iconen:

Visueel gezien blijven alle andere iconen hetzelfde. Technisch gezien worden deze iconen dus allemaal bijgewerkt zodat R&R veilig en up-to-date blijft!

Groeperen op afdeling in R&R Insights

Het is al langer mogelijk om in R&R Insights zelf te bepalen waarop de getoonde gegevens gegroepeerd worden. Zo kan je al makkelijker een vergelijking maken tussen verschillende winkels of juist verschillende contracttypes.
Vanaf nu is het ook mogelijk om enkel op afdeling te groeperen, zonder dat dit direct resulteert in een groepering op winkel. Zo kan je dus in één keer het gemiddelde KPU over al je Kassa afdelingen bekijken.

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op via aftersales@rr-wfm.com en wij zorgen ervoor dat je vraag of informatie bij de juiste personen terechtkomt.

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via deze pagina in en we plaatsen je op de mailinglijst. Wil je oudere nieuwsbrieven nog eens teruglezen? Dat kan altijd via onze website. Het archief van onze productupdates vind je hier.

Met vriendelijke groet,

Hiska Boelema – Product Owner

Over de auteur Hiska Boelema

In mijn rol als Product Owner zorg ik ervoor dat de wensn van de klant worden omgezet naar features in onze software. Hierbij staat de gebruikerservaring en transpirantie voorop. Daarnaast heb ik als speerpunt om de communicatie tussen werkgever en werknemer beter te faciliteren.

Voordat ik aan de slag ging als Product Owner heb ik eerst kennis gemaakt met R&R vanuit de rol als After Sales consultant. Naast dat ik onze software heb leren kennen als gebruiker, zijn de nodige klantvragen en dagelijkse operationele uitdagingen voorbij gekomen. Hierdoor heb ik gedegen beeld van waar onze software verbeterd kan worden om de gebruiker zo optimaal mogelijk te ondersteunen!

Deel dit artikel