Terug naar alle artikelen

R&R product update 16 mei 2023

In deze editie aandacht voor onder andere verlofsaldi in het rooster, weergave van gewerkte uren in het rooster, uitklokken vanuit de realisatie, gebruikersbeheer, voorbereidingen voor de nieuwe Job App en bug fixes en quality-of-life verbeteringen. 

Verlofsaldi in het rooster

Om meer inzicht te geven tijdens het roosteren, zijn voortaan alle verlofsoorten waarvoor een medewerker saldo heeft, beschikbaar in de keuzekolom in het rooster. De generieke “TvT – tijd voor tijd” kolom is hiermee komen te vervallen. Het totaal verlof is nog steeds beschikbaar. Dit is voornamelijk voor Belgische en Duitse klanten een waardevolle toevoeging.

Verlofsaldi in het rooster

Weergave van gewerkte uren in het rooster

Vanaf nu is het mogelijk om op basis van de gewerkte uren bepaalde tellers in het rooster weer te geven. Deze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om de Nederlandse WAB grenzen bij de houden voor medewerkers die binnen de daarvoor geldende maximale uren moeten blijven.
De tellers laten de uren uit eerder vastgestelde roosters en uitbetalingen zien in combinatie met de uren van de geopende roosterweek. Om het rooster overzichtelijk te houden kunnen de tellers getoond of verborgen worden via de dropdownfunctie zoals in het onderstaande screenshot weergegeven.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met onze After Sales afdeling.

Uitklokken vanuit de realisatie

Medewerkers vergeten wel eens uit te klokken. Helaas kun je dit niet altijd voorkomen, maar hoe ga je daar mee om als dit je processen in de weg zit?

Vanaf begin volgende week (week 21) is het niet meer mogelijk om de realisatie goed te keuren voor een medewerker die nog ingeklokt is. Wanneer je de realisatie van een voorgaande dag wilt goedkeuren, is er een mogelijkheid om de medewerker ter plekke een eindtijd toe te wijzen. Deze medewerker wordt dan ‘uitgeklokt’ per de opgegeven tijd, waarna het realisatieproces verder uitgevoerd kan worden.

Deze feature werkt ongeacht welk kloksysteem er gebruikt wordt, om zo het realisatie proces optimaal te faciliteren.

Uitklokken vanuit realisatie

Gebruikersbeheer

Als je geen gebruik maakt van Single Sign-On, maar wel gebruikers in R&R hebt geregistreerd, kan je vanaf nu zelf het gebruikersbeheer in R&R uitvoeren. Het was al langer mogelijk om gebruikers toe te voegen, vanaf nu wordt ook het bewerken en verwijderen van gebruikers volledig ondersteund.

Heb je nog niet de mogelijkheid om zelf de toegang tot R&R te beheren, maar denk je dat je deze wel zou moeten hebben? Neem dan contact op met onze After Sales afdeling.

Voorbereiding voor de nieuwe Job App

De ontwikkeling van de nieuwe Job App is in volle gang. Afgelopen maand is er een nieuwe versie van de Job App uitgekomen, zonder dat daar voor de gebruiker iets zichtbaar is veranderd. Dit betekent uiteraard niet dat er niets veranderd is. Om de nieuwe Job App straks meteen voor alle gebruikers goed te laten werken, zijn de eerste technische veranderingen bij de recente update doorgevoerd.

Om je alvast een idee te geven over de voortgang van de nieuwe Job App: de ontwikkeling van de eerste schermen loopt voorspoedig! Zie hieronder een impressie.

Nieuwe job app

Bug fixes en quality-of-life verbeteringen

Ook in de afgelopen weken zijn onze teams weer druk bezig geweest om bugs te fixen en (kleine) ‘quality-of-life’ verbeteringen door te voeren. Deze wijzigingen hebben allemaal tot doel om de dagelijkse interactie met R&R nog soepeler te maken. We hebben onder andere de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op via aftersales@rr-wfm.com en wij zorgen ervoor dat je vraag of informatie bij de juiste personen terechtkomt.

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via deze pagina in en we plaatsen je op de mailinglijst. Wil je oudere nieuwsbrieven nog eens teruglezen? Dat kan altijd via onze website. Het archief van onze productupdates vind je hier.

Met vriendelijke groet,

Mark Taling – Product Owner

Mark Taling - product owner R&R
Over de auteur Mark Taling

Als product owner bij R&R ben ik verantwoordelijk voor de functionele ontwikkeling en strategie van onze software. Mijn doel is onze gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden, zowel op de korte termijn als in de toekomst.

Als voormalig ontwikkelaar en architect binnen R&R heb ik veel ervaring met de werking van onze producten en de processen die hiermee ondersteund worden. Deze ervaring zet ik nu niet alleen in om onze producten up-to-date te houden, maar vooral om continu te blijven innoveren voor een betere gebruikerservaring!

Deel dit artikel