Terug naar alle artikelen

R&R product update 18 maart 2024

Product Update 18 maart

In deze editie aandacht voor de toevoeging van geofencing aan klokken in de app en welke voorbereidingen daar al voor getroffen kunnen worden.

Geofencing met klokken in de app

Klokken op basis van locatie
R&R biedt sinds twee jaar tijdsregistratie aan via de R&R job app. Via deze methode kunnen medewerkers via de app hun aanwezigheid en pauzes registreren. Waarbij klokken via de R&R job app veel flexibiliteit biedt, is een keerzijde dat het door sommige werkgevers als ‘te flexibel’ wordt ervaren. Vanaf 2 april 2024 zal het met de toevoeging van ‘Geofencing’ mogelijk zijn om inklokken te beperken tot de fysieke locatie waar gewerkt mag worden.

Hoe werkt het? 
Binnen R&R wordt Geofencing gebruikt om te controleren of een medewerker op een specifieke locatie gerechtigd is om in te klokken. Per fysieke vestiging in R&R kan er één gps-coördinaat worden ingesteld waar er geklokt kan worden.

Wanneer een medewerker de R&R job app opent en naar ‘Klokken’ gaat, zal de app controleren of de telefoon zich binnen de ingerichte straal van één van de fysieke locaties bevindt. Als dit het geval is zal de knop om in te klokken beschikbaar zijn. Als dit niet het geval is wordt er een melding getoond dat de werkgever aangegeven heeft dat er alleen ingeklokt kan worden op het werk. Deze controle vindt alleen plaats wanneer een medewerker gaat inklokken. Voor het uitklokken, klokken van pauze en wisselingen van afdelingen wordt er geen controle gedaan op geolocatie. De R&R job app bepaalt alleen of een medewerker mag inklokken, maar gebruikt de geolocatie niet om te bepalen waar een medewerker heeft gewerkt. De locatie die in de realisatie getoond wordt is nog steeds bepaald op basis van de geplande roosterdiensten.    

Hoe zit het met privacy?
R&R hecht veel waarde aan de privacy van haar gebruikers. Om deze reden is geofencing zo ontwikkeld dat de locatiegegevens van de gebruiker niet worden opgeslagen en gedeeld. Op de telefoon wordt op basis van locatie gecontroleerd of een medewerker mag klokken. Indien dit het geval is, wordt de knop voor het klokken zichtbaar en worden alleen de kloktijden naar R&R doorgestuurd. We sturen effectief dus alle toegestane locaties naar de telefoon toe, in plaats van dat we de locatie van de gebruiker opvragen. Dit betekent dat de geolocatie van gebruikers nooit worden doorgestuurd naar R&R. 
Het wordt kort na de release mogelijk om een medewerker via de medewerker kaart uit te sluiten van geofencing. Deze medewerker kan dan klokken in de app gebruiken alsof er geen geofencing ingericht is. Dit zorgt ervoor dat je medewerkers die geen (werkende) GPS op hun toestel hebben of gegronde bezwaren hebben tegen het gebruik van de locatie, alsnog kan laten klokken in plaats van terug te moeten vallen op bijvoorbeeld het rooster.

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op via aftersales@rr-wfm.com en wij zorgen ervoor dat je vraag of informatie bij de juiste personen terechtkomt.

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via deze pagina in en we plaatsen je op de mailinglijst. Wil je oudere nieuwsbrieven nog eens teruglezen? Dat kan altijd via onze website. Het archief van onze productupdates vind je hier.

Met vriendelijke groet,

Mark Taling – Product Owner

Mark Taling - product owner R&R
Over de auteur Mark Taling

Als product owner bij R&R ben ik verantwoordelijk voor de functionele ontwikkeling en strategie van onze software. Mijn doel is onze gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden, zowel op de korte termijn als in de toekomst.

Als voormalig ontwikkelaar en architect binnen R&R heb ik veel ervaring met de werking van onze producten en de processen die hiermee ondersteund worden. Deze ervaring zet ik nu niet alleen in om onze producten up-to-date te houden, maar vooral om continu te blijven innoveren voor een betere gebruikerservaring!

Deel dit artikel