Terug naar alle artikelen

R&R product update 18 september 2023

In deze editie aandacht voor opmerkingen in het rooster, R&R Insights, medewerkers uitsluiten van payroll export, wachtwoord reset vanuit gebruikersbeheer, de nieuwe Job App en bug fixes en quality-of-life verbeteringen.

De feature ‘opmerkingen in het rooster’ komt eraan

Soms is het toewijzen van een tijd en afdeling niet voldoende om iemand te roosteren en wil je een extra instructie meegeven. Binnenkort kan je in R&R een opmerking in het rooster plaatsen, welke dan voor de medewerker zichtbaar wordt als onderdeel van zijn/haar rooster in de R&R job app.

Wil je een aantekening in het rooster maken omdat je het rooster samen met een van je collega’s maakt, of als reminder aan jezelf waarom je een afwijkende dienst ingepland hebt? Het tonen van de opmerking in de job app is optioneel, zet deze uit om de melding enkel zichtbaar te maken voor jezelf en collega’s die het rooster in R&R kunnen openen.

R&R Insights Preview

Een aantal weken geleden hebben we het mogelijk gemaakt om in R&R Insights te filteren op contracttypes, waardoor er een meer gedetailleerd inzicht in de planning en realisatie mogelijk werd. Uiteraard zijn we daar niet gestopt… Met de komende R&R Insights release wordt het mogelijk om deze filters op losse kolommen toe te passen. Behoefte aan inzicht in de inzet van je flexibele uren versus je vaste uren? Zoek niet verder, dit is een paar klikken beschikbaar.

Data kunnen uitsplitsen op contracttype is zeer waardevol, maar het is uiteindelijk maar één as waar je uren over te verdelen zijn. Zou het niet handig zijn om dit ook op activiteit- en urensoort te kunnen doen? Wij denken van wel, dus die zitten er ook bij in de komende release. Ziekte uren vs. Productieve uren? Inzicht in je zondagtoeslagen? Alles* wat je je kan bedenken is met nu met een paar muisklikken zelf in elkaar te zetten.

* Enkel Rooster, Realisatie en Uitbetaling gegevens kunnen in detail gefilterd worden. Voor de Budgetten en de Norm is dit detailniveau niet beschikbaar.

Medewerkers uitsluiten van payroll export

Wanneer je gebruik maakt van een automatische payroll export heb je soms medewerkers die daar eigenlijk niet in mee zouden moeten gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de uitzendkrachten die je niet zelf direct uitbetaald. Om hierin te faciliteren is het nu mogelijk om bij het contract van een medewerker aan te geven dat deze uitgesloten moet worden van de Payroll.


Medewerkers bij wie Uitsluiten van payroll op Ja staat worden nog wel getoond op de exportrapportages en in de uitbetaling, maar zullen niet meegenomen worden in exports naar externe systemen.

Uiteraard kan dit alleen voor medewerkers die handmatig in R&R zijn ingevoerd. Medewerkers die via een koppeling in R&R gezet zijn kunnen niet handmatig aangepast worden. Niet alle HRM koppelingen met R&R ondersteunen het markeren van medewerkers die uitgesloten moeten worden van de payroll. Mocht dit in jouw situatie wel wenselijk zijn, laat dit dan zeker weten zodat wij kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Wachtwoord reset via gebruikersbeheer

Als beheerder is het nu mogelijk om het wachtwoord van R&R gebruikers te resetten.
Gebruikers waarvan het wachtwoord gereset is, kunnen per direct hun huidige wachtwoord niet meer gebruiken en moeten daarom een nieuw wachtwoord aanmaken via de email die ze daarvoor ontvangen hebben.

Het is niet mogelijk om als beheerder zelf een nieuw wachtwoord in te vullen voor de gebruiker.

De nieuwe Job App gaat binnenkort live!

De laatste fase is aangebroken voor het testen van de nieuwe Job App. De eerste winkels zijn al over op de nieuwe app om mee te testen en hebben dus praktisch gezien de nieuwe app al in gebruik! Wanneer de Job App officieel live gaat, komt daar uiteraard een update over.

R&R Time 3.0 hardware klokken: geen reparaties of updates meer mogelijk

Helaas kunnen wij geen reparaties of updates meer doen aan de R&R Time 3.0 klokken. Deze klokken zijn qua software sterk verouderd en de hardware is (sinds 2 jaar) niet meer leverbaar.

Doordat we de software niet meer kunnen onderhouden kunnen er issues op het gebied van security en continuïteit optreden, zo kunnen wij in het geval van problemen de klokken bijvoorbeeld niet meer updaten.

Wanneer er een defect optreedt of als de klokken aan vervanging toe zijn kunnen wij geen reparaties of updates meer doen. Dat wil zeggen dat er bij defecten en/of andere problemen de gehele klokset vervangen moet worden. In dat geval beiden wij standaard de volledige nieuwe R&R Time 4.2 sets aan.

Twijfel je of jouw organisatie gebruik maakt van R&R Time 3.0 klokken? R&R Time 3.0 zijn grijze of zwarte R&R hardwareklokken die mogelijk in je winkel(s) of andere locatie(s) hangen. Als je een zwarte R&R klok met een witte rand eromheen hebt, dan maak je al gebruik van R&R Time 4.2.

Bug fixes en quality-of-life verbeteringen

Ook in de afgelopen weken zijn onze teams weer druk bezig geweest om bugs te fixen en (kleine) ‘quality-of-life’ verbeteringen door te voeren. Deze wijzigingen hebben allemaal tot doel om de dagelijkse interactie met R&R nog soepeler te maken. We hebben onder andere de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op via aftersales@rr-wfm.com en wij zorgen ervoor dat je vraag of informatie bij de juiste personen terechtkomt.

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via deze pagina in en we plaatsen je op de mailinglijst. Wil je oudere nieuwsbrieven nog eens teruglezen? Dat kan altijd via onze website. Het archief van onze productupdates vind je hier.

Met vriendelijke groet,

Mark Taling – Product Owner

Mark Taling - product owner R&R
Over de auteur Mark Taling

Als product owner bij R&R ben ik verantwoordelijk voor de functionele ontwikkeling en strategie van onze software. Mijn doel is onze gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden, zowel op de korte termijn als in de toekomst.

Als voormalig ontwikkelaar en architect binnen R&R heb ik veel ervaring met de werking van onze producten en de processen die hiermee ondersteund worden. Deze ervaring zet ik nu niet alleen in om onze producten up-to-date te houden, maar vooral om continu te blijven innoveren voor een betere gebruikerservaring!

Deel dit artikel