Terug naar alle artikelen

R&R product update 21 juni 2023

R&R WFM updates

In deze editie aandacht voor onder andere de aankomende feature ‘nieuwe budgetten na prognose’, aangepaste systeemvereisten voor de R&R Job App, nieuwe groeperingsopties in R&R Insights, recuperatie- en kredieturen tellers in het rooster en bug fixes en quality-of-life verbeteringen.

Vooraankondiging nieuwe budgetten na prognose

Eerder dit jaar hebben we de aankomende feature, om budgetten bij te kunnen stellen na het vaststellen van de prognose, aangekondigd. (De originele aankondiging gemist? Lees hem hier terug.) Nu de release van deze feature snel nadert, is het een mooi moment om in de details te duiken van de nieuwe mogelijkheden die hiermee geboden worden.

De huidige werkwijze is dat, na het vaststellen van de prognose, de hieruit voortvloeiende budgetten als kaders van het rooster getoond worden. Op basis van deze kaders kunnen dan roosters gemaakt, beoordeeld en vastgesteld worden. Deze werkwijze zal intact blijven en voor de meeste weken prima voldoen. Mocht de omzetverwachtingen na het vaststellen van de prognose toch veranderen, is het straks mogelijk om nieuwe budgetten te berekenen op basis van aangepaste omzet. Deze budgetten kunnen na accordering ‘gepubliceerd’ worden als nieuwe budgetten.

De impact van deze nieuwe budgetten op het rooster proces is afhankelijk van de staat waarin het rooster op dat moment verkeert. Is het rooster nog niet vastgesteld? Dan worden de budgetten die getoond worden in het rooster vervangen door de nieuwe budgetten en tonen we in het afdelingsrooster een melding dat de budgetten gewijzigd zijn.

Als het rooster wel al vastgesteld is, verschijnt er een nieuwe taak in de takenlijst met het verzoek om het actuele rooster te herzien op basis van de nieuwe budgetten. Bij het openen van de taak zie je in het afdelingsrooster zowel de oude als de nieuwe budgetten, om op basis van alle informatie het rooster aan te passen.

Ook wordt er hier een werkinstructie getoond die ingevuld kan worden bij het publiceren van de nieuwe budgetten, op die manier kan je ervoor zorgen dat alle actuele context informatie beschikbaar is bij het aanpassen van het rooster.

Wanneer de aanpassingen gedaan zijn, of er besloten is dat niets hoeft te veranderen, kan je de taak markeren als afgerond. In het roosteroverzicht is er per afdeling in te zien of het rooster herzien is, en door wie deze taak als afgerond gemarkeerd is. De optie om nieuwe budgetten te kunnen maken is uiteraard los te autoriseren. Wanneer de feature niet aan staat of niet gebruikt wordt verandert er niets aan het bestaande proces.

R&R Job App versies en systeemvereisten

We zijn op dit moment hard aan het werk om onze nieuwe Job App te ontwikkelen, maar daarnaast is natuurlijk de veiligheid en stabiliteit van de huidige app van groot belang. Daarom hebben we naar de minimale systeemvereisten gekeken.

Momenteel wordt Android 7 nog ondersteund door R&R, maar binnenkort ondersteunen we dit niet meer. Android gaat binnenkort de ondersteuning voor deze versie ook stoppen, waardoor wij genoodzaakt zijn om de minimale versie van Android toestellen te verhogen naar Android 8.

Voor de volledigheid is de minimale versie van iOS-toestellen die R&R ondersteunt iOS 12. Dit is ook de minimale versie die door Apple ondersteund wordt. Dit was al het geval waardoor er voor Apple-gebruikers geen verandering is.

Weet je niet zeker welke Android-versie je hebt? Open dan de instellingen, tik onderaan op ‘Over de telefoon > Android-versie’.

Nieuwe groeperingsopties in R&R Insights

De kolomselectie in R&R Insights gaat veranderen. Later deze week wordt er een change vrijgegeven waarbij je niet langer de keuze maakt tussen een tabel op winkel- of afdelingsniveau via een dropdown selectie, maar waarbij je expliciet een winkel en/of afdeling kolom moet toevoegen aan je selectie.

Waarom dit ineens anders is? Omdat er een derde optie bij gekomen is: Contracttype. Je kunt naast Winkel en Afdeling nu ook kiezen om de gegevens te groepen per Contracttype. Hierdoor kan je je analyses weer een stap nauwkeuriger maken door dieper te kijken naar waar je grootste afwijkingen zitten.

Deze functionaliteit is beperkt tot kolommen waarop de gegevens redelijkerwijs voor de geselecteerde combinatie beschikbaar is. Omzet per contracttype zal bijvoorbeeld resulteren in een lege kolom.

Uiteraard stoppen we hier niet. Zelf vinden we dit een hele gave feature, die zeker naar meer smaakt. Een uitsplitsing over urensoorten, zodat toeslagen en overuren makkelijk nagezocht kunnen worden wellicht? Voor het eind van de zomer behoort ook dat tot de mogelijkheden.

Het is niet langer verplicht om de winkel op te nemen als kolom, je kunt nu dus ook kiezen om alleen te groeperen op afdeling. Omdat elke afdeling uniek is, heeft dit nog beperkte toegevoegde waarde. R&R Insights voegt later deze zomer de afdelingen samen op naam, zodat je in één keer de omzet over al je kassa afdelingen kan bekijken bijvoorbeeld. We wilden echter niet wachten met het vrijgeven van de contracttypes totdat dit ook klaar was. Nog genoeg om naar uit te kijken dus!

Recuperatie- en kredieturen tellers in het rooster

In de vorige nieuwsbrief hebben we het gehad over de het weergeven van de gewerkte uren in het rooster. Op dezelfde manier kan nu ook het aantal recuperatie- en/of kredieturen voor het lopende jaar getoond worden. Hierdoor wordt het voor onze gebruikers in België inzichtelijker of een medewerker nog een paar extra uurtjes kan werken deze week of al aan hun jaarlimiet zit.

Bug fixes en quality-of-life verbeteringen

Ook in de afgelopen weken zijn onze teams weer druk bezig geweest om bugs te fixen en (kleine) ‘quality-of-life’ verbeteringen door te voeren. Deze wijzigingen hebben allemaal tot doel om de dagelijkse interactie met R&R nog soepeler te maken. We hebben onder andere de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op via aftersales@rr-wfm.com en wij zorgen ervoor dat je vraag of informatie bij de juiste personen terechtkomt.

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via deze pagina in en we plaatsen je op de mailinglijst. Wil je oudere nieuwsbrieven nog eens teruglezen? Dat kan altijd via onze website. Het archief van onze productupdates vind je hier.

Met vriendelijke groet,

Mark Taling – Product Owner

Mark Taling - product owner R&R
Over de auteur Mark Taling

Als product owner bij R&R ben ik verantwoordelijk voor de functionele ontwikkeling en strategie van onze software. Mijn doel is onze gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden, zowel op de korte termijn als in de toekomst.

Als voormalig ontwikkelaar en architect binnen R&R heb ik veel ervaring met de werking van onze producten en de processen die hiermee ondersteund worden. Deze ervaring zet ik nu niet alleen in om onze producten up-to-date te houden, maar vooral om continu te blijven innoveren voor een betere gebruikerservaring!

Deel dit artikel