Terug naar alle artikelen

R&R product update 29 juni 2022

Twee keer per maand publiceren we een update over interessante ontwikkelingen en verbeteringen van ons WFM-systeem R&R. In deze editie aandacht voor omzet in de management interface, een update over de aanvullende beveiligingsmaatregelen in R&R, bug fixes en quality-of-life verbeteringen, flexibele weergave en norm in R&R Insights

Omzet in de management interface

Afnemers van de management interface krijgen, na het vaststellen van de uitbetaling, een dataset met daarin zowel de gegevens van de uitbetaling als de omzetgegevens van die week. Omdat het kan voorkomen dat omzetten te laat worden aangeleverd of onverhoopt nog gecorrigeerd worden na het vaststellen van de uitbetaling, wordt er voortaan automatisch een herexport van de management interface uitgevoerd wanneer er nieuwe omzetdata binnenkomt na het vaststellen van de uitbetaling.

Update: aanvullende beveiligingsmaatregelen binnen R&R

In de vorige nieuwsbrief hebben we aangegeven dat we aanvullende beveiligingsmaatregelen hebben toegevoegd aan R&R. Het doorvoeren van deze maatregelen is in volle gang, veel gebruikers hebben hun account al succesvol omgezet. Voor de volledigheid hier nogmaals het originele bericht:

Beveiliging is een continu thema binnen R&R WFM. Om die reden zijn we onlangs gestart met aanvullende beveiligingsmaatregelen voor R&R. Deze maatregelen hebben ook gevolg voor jou als gebruiker. Hieronder leggen we in het kort uit wat er in ontwikkeling is en wat dit betekent voor jou:

Gebruik van een uniek e-mailadres

Vanaf het derde kwartaal van 2022 is het noodzakelijk om gebruik te maken van een uniek e-mailadres. Dit e-mailadres wordt gebruikt om je op de hoogte te stellen zodra je wachtwoord verloopt. Voor veel gebruikers geldt dit al, bij sommige gebruikers wordt echter nog een e-mailadres gebruikt dat in werkelijkheid niet bestaat. Dit is binnenkort niet meer mogelijk. Een e-mailadres kan dan ook nog maar voor één account gebruikt worden.

Multi Factor Authentication

Met Multi Factor Authentication (MFA) moet een gebruiker naast een gebruikersnaam en wachtwoord ook een smartphone gebruiken om toegang te krijgen tot R&R. Dit zorgt ervoor dat alleen jij met jouw inloggegevens kunt inloggen. Op dit moment is de ontwikkeling in volle gang. In het komende kwartaal wordt MFA gefaseerd uitgerold.

NB: Deze wijzigingen zijn niet van toepassing als je inlogt met Single Sign On. Twijfel je of deze op jou van toepassing zijn, neem dan contact op met de servicedesk.

Flexibele weergave in R&R Insights

Als het om data gaat, zijn de behoeftes van verschillende gebruikers zelden gelijk, zelfs als het om dezelfde data gaat. De een wil snel een totaaloverzicht zien, waar een ander diverse verschillende gegevens wil vergelijken.
R&R insights voorziet hier nu in door de gebruiker in staat te stellen zelf te bepalen welke gegevens op het scherm getoond worden. In de komende update brengen we R&R insights terug tot een enkel scherm waarbij de gebruiker aan het stuur zit. Hier een korte  opsomming van de wijzigingen:

Een extra kolom toevoegen of verwijderen of de volgorde aanpassen gaat heel gemakkelijk via de nieuwe R&R Insights interface. De applicatie onthoudt de gemaakte keuze, waardoor je de volgende keer weer in dezelfde weergave begint.

De totaalomzet van de afgelopen weken bekijken? Of toch liever per winkel? Met een enkele muisklik wissel je tussen beide weergaven.

Naar verwachting wordt deze functionaliteit op 30 juni gereleased.

Norm in R&R Insights

Naast de aanpassingen aan de weergave zal er ook extra data aan R&R insights toegevoegd worden op 30 juni.
Vanaf dan zal het mogelijk zijn om de uren en loonkosten van de ‘norm (realisatie)’ weer te geven. Dit zijn de uren en loonkosten die uit het normeringssysteem komen op basis van de actuele omzet. Met deze gegevens is het makkelijker dan ooit om te bepalen of een winkel volgens de norm presteert, of dat er wellicht wat extra aandacht aan besteed moet worden.

Deze gegevens zijn enkel beschikbaar vanaf week 24. Voor voorgaande weken zijn deze gegevens niet beschikbaar en zal 0 worden getoond. In de komende weken zullen de normwaarden voor de eerdere weken van 2022 met terugwerkende kracht alsnog beschikbaar stellen. Oudere normwaarden worden niet in R&R insights beschikbaar gemaakt.

Bug fixes en quality-of-life verbeteringen

Ook in de afgelopen weken zijn onze teams weer druk bezig geweest om bugs te fixen en (kleine) ‘quality-of-life’ verbeteringen door te voeren. Deze wijzigingen hebben allemaal tot doel om de dagelijkse interactie met R&R nog soepeler te maken. We hebben onder andere de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op via aftersales@rr-wfm.com.

Wil je oudere nieuwsbrieven nog eens teruglezen? Dat kan altijd via onze website. Het archief van onze productupdates vind je hier

Schrijf je in voor onze product nieuwsbrief

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via onderstaand formulier in en we plaatsen je op de mailinglijst.

Schrijf je hier in voor onze product nieuwsbrief

Over de auteur Quinten van der Sluijs
Deel dit artikel