Terug naar alle artikelen

R&R product update 3 juni 2022

Supermarkt

Twee keer per maand publiceren we een update over interessante ontwikkelingen en verbeteringen van ons WFM-systeem R&R. In deze editie aandacht voor verlofoverzicht, aanvullende beveiligingsmaatregelen, minimale schermresolutie, DATEV payroll export, geroosterde uren en loonkosten in R&R Insights en bug fixes en kwaliteitsverbeteringen. 

Bug fixes en quality-of-life verbeteringen

Ook in de afgelopen weken zijn onze teams weer druk bezig geweest om bugs te fixen en (kleine) ‘quality-of-life’ verbeteringen door te voeren. Deze wijzigingen hebben allemaal tot doel om de dagelijkse interactie met R&R nog soepeler te maken. We hebben onder andere de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Verlofoverzicht

In de vorige nieuwsbrief is deze extra functie al aangekondigd. Inmiddels is deze beschikbaar op de omgeving. Het nieuwe verlofoverzicht wordt direct getoond bij het openen van het afwezigheidsoverzicht. Het volledige overzicht inclusief ziekte/verzuim is op het tweede tabblad terug te vinden.

DATEV payroll export

De DATEV export is ontwikkeld voor de Duitse markt. Het stelt de gebruiker in staat om de gegevens uit de uitbetaling te exporteren in een door DATEV ondersteund formaat. In de vorige nieuwsbrief hebben we deze export al aangekondigd. Inmiddels is de export live en gereed voor gebruik.

Aanvullende beveiligingsmaatregelen binnen R&R

Beveiliging is een continu thema binnen R&R WFM. Om die reden zijn we onlangs gestart met aanvullende beveiligingsmaatregelen voor R&R. Deze maatregelen hebben ook gevolg voor jou als gebruiker. Hieronder leggen we in het kort uit wat er in ontwikkeling is en wat dit betekent voor jou:

Gebruik van een uniek e-mailadres

Vanaf het derde kwartaal van 2022 is het noodzakelijk om gebruik te maken van een uniek e-mailadres. Dit e-mailadres wordt gebruikt om je op de hoogte te stellen zodra je wachtwoord verloopt. Voor veel gebruikers geldt dit al, bij sommige gebruikers wordt echter nog een e-mailadres gebruikt dat in werkelijkheid niet bestaat. Dit is binnenkort niet meer mogelijk. Een e-mailadres kan dan ook nog maar voor één account gebruikt worden.

Multi Factor Authentication

Met Multi Factor Authentication (MFA) moet een gebruiker naast een gebruikersnaam en wachtwoord ook een smartphone gebruiken om toegang te krijgen tot R&R. Dit zorgt ervoor dat alleen jij met jouw inloggegevens kunt inloggen. Op dit moment is de ontwikkeling in volle gang. In het komende kwartaal wordt MFA gefaseerd uitgerold.

NB: Deze wijzigingen zijn niet van toepassing als je inlogt met Single Sign On. Twijfel je of deze op jou van toepassing zijn, neem dan contact op met de servicedesk.

Minimale schermresolutie

In R&R wordt vaak gebruik gemaakt van grote afdelingen waarbij het wenselijk is om veel gegevens op het scherm te tonen. Op die manier heeft de gebruiker alle informatie bij de hand om een zo goed mogelijk rooster te maken of de uitbetaling te kunnen beoordelen. Om die reden krijgen we van veel gebruikers de vraag om steeds meer informatie op het scherm te tonen. Het is niet mogelijk om aan deze vraag te kunnen voldoen als we ook ondersteuning moeten bieden voor gebruik van computerschermen met een lage resolutie. Om die reden hebben we hebben onlangs de minimale schermresolutie verhoogd zodat deze beter past bij de vraag en we meer informatie op het scherm kunnen tonen.

Indien je gebruik maakt van een te kleine resolutie, wordt er een melding onder in het scherm getoond en krijg je mogelijk een scroll balk te zien. Deze melding kan worden weggeklikt om niet onnodig in de weg te staan.

Geroosterde uren en loonkosten in R&R Insights

De afgelopen periode hebben we hard gewerkt om R&R Insights aan te sluiten op de rooster module. In de loop van volgende week zullen we de geroosterde uren en de bijbehorende loonkosten weergeven uit zowel het vastgestelde als het actuele rooster. In de loop van de zomer worden er nog diverse andere gegevens uit zowel het rooster als andere delen van R&R beschikbaar gemaakt in R&R Insights. Hierover wordt in meer detail gecommuniceerd in de volgende nieuwsbrief.

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op via aftersales@rr-wfm.com.

Wil je oudere nieuwsbrieven nog eens teruglezen? Dat kan altijd via onze website. Het archief van onze productupdates vind je hier

Schrijf je in voor onze product nieuwsbrief

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via onderstaand formulier in en we plaatsen je op de mailinglijst.

Schrijf je hier in voor onze product nieuwsbrief

Over de auteur Quinten van der Sluijs
Deel dit artikel