Terug naar alle artikelen

R&R product update 6 december 2022

Twee keer per maand publiceren we een update over interessante ontwikkelingen en verbeteringen van ons WFM-systeem R&R.

In deze editie aandacht voor onder andere het importeren van een HR bestand, zondagtoeslagen voor 2023, afrekenstromen, R&R Insights op afdelingsniveau, gebruikersbeheer en bug fixes en quality-of-life verbeteringen. 

HR bestand importeren in R&R

Sinds kort is het mogelijk om een HR bestand in te lezen in R&R. De import zorgt ervoor dat – indien er geen gebruik wordt gemaakt van een automatische HR koppeling – medewerkergegevens niet volledig handmatig hoeven worden ingevoerd. Gegevens die niet beschikbaar zijn in het bestand, maar wel noodzakelijk zijn voor R&R, kunnen handmatig worden aangevuld.

Wil je weten of je hier gebruik van kunt gaan maken, laat het dan weten via aftersales@rr-wfm.com en we nemen contact met je op.

Zondagtoeslagen 2023 (en 2024)

Net als voor 2022 is het percentage van de zondagtoeslag in 2023 afhankelijk van de toegekende toeslaguren over 2021. Voor winkels die het afgelopen jaar met R&R gestart zijn, is er vaak een lagere startwaarde gehanteerd, om rekening te houden met de periode voordat R&R werd gebruikt.

Vanuit onze afdeling After Sales wordt contact opgenomen met de winkels/formules waarop dit van toepassing is om het juiste percentage voor 2023 en 2024 op te vragen en in R&R te zetten.

Nieuw in R&R: afrekenstromen

De laatste jaren is er veel veranderd in het supermarktbeeld, zeker op het gebied van technologie en klantbeleving. Denk aan onder andere zelfscannen, boodschappen online bestellen en afhalen en bezorging vanuit de winkel. Ontzettend handige toevoegingen voor de klant, maar het stelt ook andere eisen aan de inzet van personeel.

Om de budgetten voor het roosteren beter af te stemmen op deze behoefte introduceert R&R ‘afrekenstromen‘. Door de kassadata aan te leveren over verschillende afrekenstomen kan er onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende afrekenpunten die er in een winkel zijn en kan daar het bijbehorende budget voor worden bepaald.

Op dit moment is het gebruik van de nieuwe afrekenstromen voor de budgetten alleen mogelijk bij gebruik van onze nieuwste Point Of Sale koppeling (POS3).

Wil je weten of je hier gebruik van kunt gaan maken, laat het dan weten via aftersales@rr-wfm.com en we nemen contact met je op.

R&R Insights: stuurinformatie op afdelingsniveau en inzicht in de uitbetaling

Voorbereidingen op gebruikersbeheer

De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen op gebruikersbeheer. Niet voor onszelf, maar voor jou! Begin volgend jaar gaan we gebruikersbeheer gefaseerd beschikbaar maken. Dit betekent dat je zelf nieuwe gebruikers voor jouw winkel(s) kan aanmaken en bijvoorbeeld medewerkers die uit dienst gaan kan verwijderen. Daarbij wordt het aanpassen van toegangsrechten met de nieuwe schermen makkelijker dan ooit. Hieronder alvast een impressie van het gebruikersoverzicht:

Impressie gebruikersoverzicht in R&R. Hier kunnen straks onder andere gebruikers worden toegevoegd en beheerd.

Bug fixes en quality-of-life verbeteringen

Ook in de afgelopen weken zijn onze teams weer druk bezig geweest om bugs te fixen en (kleine) ‘quality-of-life’ verbeteringen door te voeren. Deze wijzigingen hebben allemaal tot doel om de dagelijkse interactie met R&R nog soepeler te maken. We hebben onder andere de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op via aftersales@rr-wfm.com en wij zorgen ervoor dat je vraag of informatie bij de juiste personen terechtkomt.

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via deze pagina in en we plaatsen je op de mailinglijst. Wil je oudere nieuwsbrieven nog eens teruglezen? Dat kan altijd via onze website. Het archief van onze productupdates vind je hier.

Met vriendelijke groet,

Mark Taling – Product Owner

Mark Taling - product owner R&R
Over de auteur Mark Taling

Als product owner bij R&R ben ik verantwoordelijk voor de functionele ontwikkeling en strategie van onze software. Mijn doel is onze gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden, zowel op de korte termijn als in de toekomst.

Als voormalig ontwikkelaar en architect binnen R&R heb ik veel ervaring met de werking van onze producten en de processen die hiermee ondersteund worden. Deze ervaring zet ik nu niet alleen in om onze producten up-to-date te houden, maar vooral om continu te blijven innoveren voor een betere gebruikerservaring!

Deel dit artikel