Terug naar alle artikelen

R&R product update 7 december 2023

In deze editie aandacht voor captcha, beschikbaarheden en een doorkijk naar 2024.

Inlogprocedure aangescherpt: Actie vereist

Het beveiligingsmechanise van R&R is onlangs verder aangescherpt met een CAPTCHA. Om dit mogelijk te maken is verkeer noodzakelijk naar https://challenges.cloudflare.com.

Indien je organisatie gebruik maakt van het whitelisten van websites moet deze URL worden toegevoegd. Je IT-leverancier kan je hierbij ondersteunen.
Let op: deze wijziging is niet van toepassing indien je Single Sign On in combinatie met R&R gebruikt.

Extra informatie over CAPTCHA

Een CAPTCHA-mechanisme zorgt ervoor dat er wordt gecontroleerd of het inlogproces uitsluitend door een persoon wordt uitgevoerd en niet door een geautomatiseerd proces. Deze controle wordt bij elke inlogpoging op de achtergrond uitgevoerd. Onder normale omstandigheden zal deze controle niet zichtbaar zijn.

Indien deze controle faalt dien je handmatig een vinkje te zetten voordat je kunt inloggen. Dit is hieronder weergegeven.

Mocht bovenstaande informatie niet voldoende of onduidelijk voor je zijn, neem dan contact op met onze servicedesk.

Eerste stappen voor nieuwe beschikbaarheden

De eerste stappen zijn gezet en daar komt nog veel meer achteraan. Voor de degenen die goed hebben opgelet hebben al een kleine wijziging gezien. In R&R was het eerst mogelijk om in het beschikbaarhedenscherm zelf een wijziging te maken. Dit kan nu alleen nog via een side panel. Door op een medewerker te klikken komt er een side panel tevoorschijn. Hierin kan op een zelfde wijze de tijden gewijzigd worden als voorheen.
Dezer voorbereiding is nodig om het mogelijk te maken om op weekbasis wijzigingen door te voeren op de beschikbaarheid. En de voorbereiding op weekbasis is nodig om beschikbaarheden te gaan goedkeuren. Al met al, genoeg vooruitzichten op deze feature!

Vooruitblik naar Q1 – 2024

De kerstdagen naderen snel en dat betekent dat 2024 al bijna voor de deur staat. Net als vorig jaar willen we vooruitblikken op de topics waar we de komende tijd mee bezig gaan. Hieronder staan de grote punten uit de roadmap van R&R voor het eerste kwartaal van 2024. Wij hebben deze punten verdeeld in drie hoofdcategorieën, te weten Gebruikersgemak, R&R job app en Sturen met data. Waarbij we met Gebruikersgemak ondersteuning geven in het dagelijks gebruik van R&R, met de R&R job app focussen op de interactie met de medewerker en met Sturen met data meer stuurmiddelen en controle geven over het proces. Elk van de punten uit onderstaande afbeelding worden daaronder toegelicht. Uiteraard volgt er een gedetailleerde beschrijving wanneer de ontwikkeling van deze punten begint.

Beschikbaarheden

Er wordt hard gewerkt om het goedkeuren van beschikbaarheden te releasen in Q4 van 2023. Daar blijft het echter niet bij. Wanneer de goedkeurslag er eenmaal in zit gaan we verder aan het gebruikersgemak van deze feature. Dit doen we o.a. door de dialoog tussen de werkgever en werknemer beter te faciliteren wanneer de beschikbaarheden niet direct goedgekeurd kunnen worden.

Dagrooster

Wij streven ernaar om tegen het einde van Q1 een nieuwe weergave van het dagrooster te releasen. Hiermee willen we het makkelijker maken om inzicht te geven in wie, wanneer aanwezig is en wordt het in oogopslag duidelijk hoe de bezetting is op elk moment van de dag.

Geofencing

In- en uitklokken via de job app geeft flexibiliteit, maar soms heb je behoefte aan net iets minder flexibiliteit. Met Geofencing maken we het mogelijk om de fysieke locatie van je winkel/filiaal/tankstation vast te leggen en zal de R&R job app alleen de mogelijkheid geven om in te klokken als je je binnen de ingestelde afstand van die locatie bevindt. Gebruik van deze feature is optioneel en per locatie te bepalen.

Beter inzicht in de gewerkte uren in de R&R job app

Op dit moment kunnen medewerkers nadat de uitbetaling is vastgesteld in de job app zien hoeveel uit ze uitbetaald krijgen. Ze hebben echter geen inzicht in de uren die ze daadwerkelijk gewerkt hebben, en kunnen de uit te betalen uren ook pas na afloop van de week inzien.Om de medewerker meer inzicht in zijn eigen werk te geven en een hogere betrokkenheid te realiseren gaan we het mogelijk maken om je medewerkers gedurende de week inzicht te geven in hun gerealiseerde uren. Hierdoor weet de medewerker direct waar hij/zij aan toe is en kan bij eventuele afwijkingen dit ook direct melden.
Voor de Duitse markt zullen wij dit ook laten resulteren in de zogenoemde Arbeitszeitnachweis, waarbij de medewerker aan het eind van de periode een totaaloverzicht van wat hij/zij gewerkt heeft krijgt.

Insights op het dashboard

Via R&R Insights hebben we over de afgelopen twee jaar heel veel stuurgegevens inzichtelijk gemaakt, maar wel altijd in een apart scherm. Je moet naar R&R Insights tot om deze gegevens tot je beschikking te hebben. Om sturen op deze gegevens nog makkelijker te maken gaan we het mogelijk maken om zelf te bepalen welke KPI’s je in het R&R dashboard wilt weergeven, gebaseerd op de stuurgegevens die je in R&R Insights beschikbaar hebt. Zo kan je ervoor zorgen dat iedereen de juiste inzichten beschikbaar hebben wanneer ze beginnen aan hun plannings- of realisatiewerkzaamheden.

Flexibiliteit in blokkering van de ATW-regels in het rooster

Binnen R&R bestaat er de mogelijkheid om de controle van de ATW-regels in het rooster blokkerend te maken. Indien hiervoor gekozen wordt is het niet mogelijk om een dienst in te plannen die tot een overtreding van de ATW zou leiden. Omdat er een paar uitzonderingen bestaan op de ATW is het niet altijd wenselijk om alle regels blokkerend te maken, en kan het handig zijn voor specifieke regels enkel een waarschuwing te tonen. Daarom gaan we het mogelijk maken per regel te bepalen of deze wel op niet blokkerend moet zijn in het rooster. Hier kan ook per locatie op afgeweken worden.Omdat we de ATW op dat moment toch onder handen hebben zullen we ook de regels voor leerplichtigen duidelijker maken. Zo zullen we o.a. een waarschuwing (nooit een blokkering) geven wanneer er geen schoolrooster in R&R aanwezig is, waardoor de ATW handmatig gecontroleerd zal moeten worden voor de medewerker.

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op via aftersales@rr-wfm.com en wij zorgen ervoor dat je vraag of informatie bij de juiste personen terechtkomt.

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via deze pagina in en we plaatsen je op de mailinglijst. Wil je oudere nieuwsbrieven nog eens teruglezen? Dat kan altijd via onze website. Het archief van onze productupdates vind je hier.

Met vriendelijke groet,

Mark Taling – Product Owner

Mark Taling - product owner R&R
Over de auteur Mark Taling

Als product owner bij R&R ben ik verantwoordelijk voor de functionele ontwikkeling en strategie van onze software. Mijn doel is onze gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden, zowel op de korte termijn als in de toekomst.

Als voormalig ontwikkelaar en architect binnen R&R heb ik veel ervaring met de werking van onze producten en de processen die hiermee ondersteund worden. Deze ervaring zet ik nu niet alleen in om onze producten up-to-date te houden, maar vooral om continu te blijven innoveren voor een betere gebruikerservaring!

Deel dit artikel