Terug naar overzicht

Personeelsplanning

De juiste medewerker, op de juiste tijd, op de juiste plaats, tegen de juiste kosten en op de juiste werkzaamheden.

Slimme personeelsplanning met R&R. Wij helpen organisaties om een betere balans te vinden tussen loonkosten en productiviteit. Dit doen we door de tools en inzichten te bieden waarmee de juiste medewerker, op de juiste tijd, op de juiste plaats, tegen de juiste kosten en voor de juiste werkzaamheden kan worden ingezet. Een complete tool voor jouw organisatie en personeel.

Het volledige planningsproces

Roosters maken

Eenvoudig roosters maken en publiceren naar je medewerkers.

Meer informatie

Strategisch plannen

Met strategisch plannen zorg je ervoor dat het volledige planningsproces zo goed mogelijk aansluit de op de strategie van de organisatie.

Meer informatie

Planning maken

Door onze slimme online planningssoftware heb je volledige controle over het proces en stuur je op de doelstellingen van jouw organisatie.

Meer informatie

Door onze uitgebreide kennis en ervaring en daarop afgestemde slimme personeelsplanning (workforce management) software helpen we organisaties om het volledige planningsproces slim én mensgericht te organiseren. Een gebruiksvriendelijke user interface, eenvoudige werking van het programma, een intuïtieve werkwijze en gebruikersgemak staan daarbij centraal.

R&R is meer dan alleen slimme personeelsplanning software. In ons workforce management systeem stuur- en beheers je het volledige proces van prognose, roosteren, realiseren en uitbetalen. Met de R&R Job App betrek je personeel laagdrempelig bij het planningsproces en zorg je voor duidelijke communicatie.

Daarnaast krijg je met het uren klokken in de R&R Job App eenvoudig inzicht in de gewerkte uren per medewerker op afdelingsniveau. Kun je benchmarken en sturen op data door middel van R&R Insights en het proces verder professionaliseren en verbeteren met maatwerk advies. Uiteraard bieden we standaard meerdere automatische koppelingen met bekende kassasystemen, payroll- en HR-software. Zodat alle data op de juiste manier wordt uitgewisseld. Kortom, onze uitgebreide personeelsplanner is een integraal pakket met slimme tools en modulaire aanvullende diensten, voor jouw volledige proces van personeelsplanning.

Tool voor personeelsplanning

In R&R bestaat het personeelsplanningproces op winkelniveau uit de volgende vier fases: prognose, roosteren, realisatie en uitbetaling.

1. Prognose

Met de stap prognose (met of zonder normeringsmodel) bepaal je gemakkelijk het werkaanbod voor de gekozen week. Het maken van een prognose binnen R&R WFM is zeer eenvoudig. Aan de hand van historische kassagegevens, templates en/of referentieweken en de daaraan gekoppelde klantenstroom toont onze tool eenvoudig een eerste prognose. De software berekent daarna een passend budget, waarbij je de mogelijkheid hebt om de te verwachten omzet te herverdelen over de dagen.

Door het budgetteren van de uren heb je inzicht in mogelijke overschrijding van het aantal uren en de loonkosten. Voordat het rooster door het filiaal wordt vastgesteld heb je inzicht in het besparingspotentieel op basis van meerwerkuren en toeslagen van medewerkers. Dit kan vooraf worden beoordeeld door de verantwoordelijk manager.

2. Rooster

Eenvoudig inzicht op welk moment en waar medewerkers moeten worden ingepland. In het rooster wordt de planning van de medewerkers per week getoond. In de grafiek wordt visueel gemaakt wanneer medewerkers gepland moeten worden om de geplande taken uit te voeren. Daarbij heb je een duidelijk overzicht van de verlofstanden, waardoor je tijd-voor-tijd en/of meerwerkuren beter kunt plannen. Hier zie je ook mogelijke besparingen per contracttype van medewerkers, zodat je deze anders kan inzetten.

Medewerkers kunnen door dit inzicht tegen de juiste kosten op de juiste tijd ingepland worden. In het rooster wordt automatisch rekening gehouden met (overwerk)toeslagen, beschikbaarheid en er wordt gecontroleerd op CAO’s en wet- en regelgeving. Zoals Arbeidstijdenwet en Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

Het rooster wordt ook automatisch doorgezet naar de Job App, zodat je medewerkers direct op de hoogte zijn van het meest actuele rooster. Lees hier meer over personeelsplanning en roosters maken in R&R.

R&R rooster

Rooster persoon

3. Realisatie

Nadat het rooster vastgesteld, is het belangrijk om te weten of medewerkers ook de daadwerkelijke uren volgens het rooster werken. De werktijden van de medewerkers worden dagelijks geregistreerd in de desbetreffende roosterweek. Hiermee krijg je inzicht in de gerealiseerde uren, ten opzichte van het rooster.

In het KPI-dashboard zie je in één oogopslag wat de status is van de realisatie ten opzichte van de prognose per dag op basis van omzet en loonkostenpercentage en loonkosten, productiviteit, uren en kostprijs uurloon (KPU). In het realisatiescherm worden per dag en per week de gewerkte uren van medewerkers inzichtelijk. Je ziet hier de geroosterde uren, de geklokte uren en de gerealiseerde uren.

De registratie van de gewerkte uren kan handmatig worden ingevoerd. Echter is het makkelijker en minder foutgevoelig als dit geautomatiseerd wordt. Dit kan met een tijdregistratiesysteem (kloksysteem) uren klokken in de R&R Job App. Hiermee wordt het uren klokken volledig integraal in het pakket opgenomen. Het is ook mogelijk om een ander tijdsregistratiesysteem aan te sluiten door middel van een automatische koppeling.

4. Uitbetaling

Nadat de week is gerealiseerd kan de uitbetaling voor medewerkers worden geregeld vanuit R&R. Uit R&R maak je eenvoudig een export van alle verloningsgegevens. Hierbij wordt rekening gehouden met de CAO en Arbeidstijdenwet, maar ook met de toeslagen die van toepassing zijn. Doordat wet- en regelgeving is geïntegreerd, wordt naleving hiervan sterk verbeterd en worden risico’s verregaand beperkt.

In het looncodespecificatierapport zie je een uitsplitsing van de uit te betalen uren naar de verschillende looncodes. Dit kan klantspecifiek worden ingericht. Daarnaast geeft het inzicht in de afwijkingen tussen prognose-, realisatie- en budgeturen per dag, week en afdeling.

Onze personeelsplanning software is eenvoudig te koppelen met diverse payroll-systemen. Standaard bieden we koppelingen met bekende payroll providers. Door een automatische koppeling met je payroll-systeem hoef je bijna niet meer om te kijken naar de uitbetaling van je medewerkers. Dit verminder administratieve taken en zorgt voor minder foutgevoeligheid. Het is echter ook mogelijk om de export van de uitbetaling handmatig te verwerken.

Cockpit

De cockpit is het centrale dashboard in R&R, het startscherm van de applicatie. In de cockpit heb je in één oogopslag inzicht in de takenlijst, de status van de taken, belangrijke gebeurtenissen en KPI’s. Vanuit de cockpit navigeer je eenvoudig naar de andere modules van de software.

R&R KPI dashboard overzicht

Rapporten

Met een goed workforce management systeem en goedlopende processen genereer je veel interessante data. Met een paar klikken maak je eenvoudig en flexibel naar wens rapporten aan die je in Excel formaat kan exporteren uit R&R, zoals bijvoorbeeld het dagrooster of looncodespecificatie rooster. Daarnaast zijn rapporten en de betreffende data natuurlijk ook zeer goed bruikbaar voor BI-doeleinden.

R&R rapporten downloaden

Optimalisatie van het personeelsplanningsproces en verbetering van winkelprestaties

Door het inzetten van een personeelsplanning tool die aansluit op jouw organisatie en behoeften kun je je richten op je kerntaken. Met R&R werk je continu aan optimalisatie van het personeelsplanning proces en verbetering van de prestaties. Zowel op het niveau van het individuele filiaal als de volledige keten.

“De juiste medewerker de juiste werkzaamheden laten verrichten op het juiste moment tegen de juiste kosten. Dat is wat je gaat realiseren. ”

Stef van Dijk R&R

Samenwerkingen waar we trots op zijn:

ALDI kiest voor R&R
ALDI

ALDI Nederland

Slim plannen, hogere betrokkenheid en meer stuurinformatie. ALDI Nederland behaalt goede resultaten door de inzet van R&R workforce management.

Albert Heijn Groen
AH-logo

Albert Heijn Groen (multifranchise)

Meer inzicht in de processen, verbetering van de winkels en betere resultaten door de inzet van R&R.

Lees meer
AH-logo

Scheepers Retail Groep (AH multifranchise)

Een grote besparing op de loonkosten, meer grip op de operationele processen en een sterke verbetering van de productiviteit.

Lees meer
Edeka logo

Edeka Sullau

De uitdaging voor Edeka Sullau was om het proces van personeelsplanning onder de loep te nemen en deze aan te scherpen voor deze vestiging, maar ook voor vier andere vestigingen.

Lees meer
Jumbo logo

Jumbo Hilversum

Iedere dag wil Jumbo Hilversum zijn belofte richting de consument waarmaken. De uitdaging is om te bewijzen dat zij de ultieme service bieden.

Lees meer

Deze organisaties gingen je voor – een greep uit onze klanten

AH-logo
Jumbo logo
ALDI
PLUS logo
Edeka logo

Alles wat je moet weten over WFM

Lees hier onze WFM tips