Terug naar alle artikelen

R&R product update 8 augustus 2023

In deze editie aandacht voor ‘nieuwe budgetten na prognose’, nieuwe gegevens in R&R Insights, een ‘wist-je-dat’, de aankomende lancering van de nieuwe Job App en bug fixes en quality-of-life verbeteringen.

Nieuwe budgetten na prognose

Afgelopen product update (klik hier voor meer info) is er al over gesproken, maar in deze nieuwsbrief willen we de nadruk leggen op hoe budgetten gewijzigd kunnen worden en wanneer wijzigen niet meer lukt. In de basis is het heel simpel te begrijpen; Budgetten kunnen gewijzigd worden van al vastgestelde prognoses die in de toekomst liggen.

Als je de budgetten van de lopende week wil wijzigen, is dat natuurlijk geen probleem. Echter kunnen er alleen budgetten gewijzigd worden voor de huidige dag en de dagen in de toekomst. Roosters worden gebaseerd op budget en voor de dagen in het verleden is het rooster gebaseerd op het toenmalige budget. Een budget aanpassen in het verleden heeft dus geen toegevoegde waarde en is daarom ook niet mogelijk.

Op het moment dat er een budget tijdens de week gewijzigd wordt, zal dit getoond worden in het rooster en kan er met de nieuwe budgetten een passender rooster worden gemaakt. Zowel de originele als de nieuwe budgetten worden getoond in het rooster, waardoor het verschil snel te zien is.

Nieuwe gegevens beschikbaar in R&R Insights

In de afgelopen maand hebben we weer veel data toegevoegd aan R&R Insights. Zo is het inzicht in de prognose uitgebreid met kolommen van zowel de minimale bezetting als bedrijfs- en openingstijden. Deze kolommen worden getoond vanaf week 31 (31 juli). Deze data is pas in Insights zichtbaar na het vaststellen van de prognose, mocht een toekomstige prognose voor de release al zijn afgerond, dan zijn de gegevens voor die week dus niet beschikbaar in Insights.

Ter voorbereiding op de aankomende feature om budgetten aan te passen, hebben we ook alvast een aantal nieuwe selectiemogelijkheden toegevoegd voor het actuele budget. Deze kan nu gekozen worden voor de kolommen Omzet, Uren, Loonkosten, Loonkostenpercentage, Productiviteit en Gemiddelde kosten per uur. Al deze kolommen zullen data tonen vanaf week 29 (17 juli), waarbij ook hier geldt dat dit enkel werkt voor prognoses die vanaf week 29 gemaakt zijn of waarvan het budget is aangepast.

Om de boel compleet te maken is Minimale bezetting ook alvast beschikbaar gemaakt voor het actuele budget, deze combinatie is dus dubbel nieuw.

Wist je dat:

Het komt voor dat wanneer de planning helemaal rond is, dat een medewerker zich ziekmeldt. Sterker nog, dit is een dagelijkse werkelijkheid. Op het moment dat de medewerker ziek wordt gemeld, dan vervallen zijn diensten.

Maar wist je dat deze diensten niet verdwijnen? Deze zijn nog te vinden in het dienstruil en -aanbod scherm onder de tab ‘Vervallen diensten’. Deze roosterdiensten kunnen gemakkelijk aangeboden worden via dit scherm en de medewerkers krijgen via de job app een melding dat er een nieuwe dienst is waarop ze kunnen inschrijven!

De nieuwe R&R Job App gaat binnenkort live!

Het is al regelmatig voorbijgekomen, maar binnenkort is het dan zover: de volledig vernieuwde R&R Job App wordt op korte termijn gelanceerd! Je ontvangt binnenkort een losse nieuwsbrief met alle informatie.

Bug fixes en quality-of-life verbeteringen

Ook in de afgelopen weken zijn onze teams weer druk bezig geweest om bugs te fixen en (kleine) ‘quality-of-life’ verbeteringen door te voeren. Deze wijzigingen hebben allemaal tot doel om de dagelijkse interactie met R&R nog soepeler te maken. Afgelopen periode hebben we de focus gehad op het vlak van beveiliging en performance. Hierdoor is er visueel niks veranderd, maar houden we R&R snel en veilig.

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op via aftersales@rr-wfm.com en wij zorgen ervoor dat je vraag of informatie bij de juiste personen terechtkomt.

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via deze pagina in en we plaatsen je op de mailinglijst. Wil je oudere nieuwsbrieven nog eens teruglezen? Dat kan altijd via onze website. Het archief van onze productupdates vind je hier.

Met vriendelijke groet,

Mark Taling – Product Owner

Mark Taling - product owner R&R
Over de auteur Mark Taling

Als product owner bij R&R ben ik verantwoordelijk voor de functionele ontwikkeling en strategie van onze software. Mijn doel is onze gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden, zowel op de korte termijn als in de toekomst.

Als voormalig ontwikkelaar en architect binnen R&R heb ik veel ervaring met de werking van onze producten en de processen die hiermee ondersteund worden. Deze ervaring zet ik nu niet alleen in om onze producten up-to-date te houden, maar vooral om continu te blijven innoveren voor een betere gebruikerservaring!

Deel dit artikel