Terug naar alle artikelen

R&R product update: de nieuwe Job App is live!

Nieuwe R&R Job App

We zijn live! Zoals al eerder gecommuniceerd, hebben we hard gewerkt aan onze volledige vernieuwde Job App. Onder andere om flexibiliteit en betrokkenheid van medewerkers beter te kunnen faciliteren, maar ook om de volledige uitstraling te verbeteren voor een moderne gebruikerservaring. We zijn dan ook blij en trots om mede te delen dat de nieuwe Job App vanaf deze week gefaseerd gelanceerd wordt.

Voor de lancering kiezen we voor een gefaseerde uitrol. Dit betekent dat eerst een kleine groep gebruikers de nieuwe Job App krijgt aangeboden (de app moet op de smartphone van de gebruiker geüpdatet worden) en later de rest van de gebruikers. We beginnen met het uitrollen van de nieuwe Job App voor Android gebruikers, binnenkort volgen ook de iOS gebruikers. Het kan dus zijn dat sommige medewerkers de nieuwe app direct hebben en dat andere medewerkers wat langer moeten wachten.

We hebben de systeemvereisten (de minimaal benodigde versie van iOS of Android) aangepast in verband met updates en securitymaatregelen. De actuele systeemvereisten vind je hier.

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op via aftersales@rr-wfm.com en wij zorgen ervoor dat je vraag of informatie bij de juiste personen terechtkomt.

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via deze pagina in en we plaatsen je op de mailinglijst. Wil je oudere nieuwsbrieven nog eens teruglezen? Dat kan altijd via onze website. Het archief van onze productupdates vind je hier.

Met vriendelijke groet,

Hiska Boelema – Product Owner

Over de auteur Hiska Boelema

In mijn rol als Product Owner zorg ik ervoor dat de wensen van de klant worden omgezet naar features in onze software. Hierbij staat de gebruikerservaring en transparantie voorop. Daarnaast heb ik als speerpunt om de communicatie tussen werkgever en werknemer beter te faciliteren.
 
Voordat ik aan de slag ging als Product Owner heb ik eerst kennis gemaakt met R&R vanuit de rol als After Sales consultant. Naast dat ik onze software heb leren kennen als gebruiker, zijn de nodige klantvragen en dagelijkse operationele uitdagingen voorbij gekomen. Hierdoor heb ik gedegen beeld van waar onze software verbeterd kan worden om de gebruiker zo optimaal mogelijk te kunnen ondersteunen!

Deel dit artikel