Terug naar alle artikelen

R&R product update 04 juni 2024

Product Update 04 juni 2024

In deze editie besteden we aandacht aan het zelf beheren van de ATW-regels in R&R. Ook krijg je meer informatie over updates en nieuwe functies binnen R&R en de Job App zoals dark-mode en de nieuwe functie “zien met wie je werkt”. Tot slot gaan we nog internationaler en informeren we je over alle nieuwe talen die zijn toegevoegd aan de Job App.

De ATW-regels in R&R zelf beheren

De Arbeidstijdenwet (ATW) is een belangrijk onderdeel van het plannen met R&R. Tijdens het roosteren worden overtredingen van de ATW direct zichtbaar. Wanneer een medewerker een te lange dienst toegewezen krijgt of wanneer een medewerker te weinig dagen rust krijgt, wordt er meteen een melding getoond.

In de Product Update van februari is er uitgebreid gesproken over het comfort van de ATW-regels in R&R. Het is vanaf heden mogelijk om deze regels zelf te beheren in R&R.

Je kan voor een winkel een eigen configuratie van deze regels kiezen om zo optimaal mogelijk te kunnen roosteren. Heb je meer dan één winkel? Geen probleem, deze configuraties kunnen allemaal in één keer ingesteld worden.

Zoals eerder aangegeven hebben we een uitzonderingsregel toegevoegd voor 15-jarige uitzendkrachten. Daarnaast zijn er twee extra ATW-regels toegevoegd. Deze twee nieuwe regels zijn standaard waarschuwend. Wil je deze nieuwe regels blokkerend laten werken in het rooster? Pas dit dan aan via het configuratiescherm.

Via de instellingen in de menubalk is er een menu-optie bijgekomen: ‘Configuratie’. Hierin kunnen voor verschillende onderdelen in de applicatie eigen configuraties worden gekozen. Hiermee kan je zelf bepalen wat voor jou belangrijk is. Onderstaand scherm laat zien dat er voor de drie geselecteerde winkels een afwijking ingericht is. Voor deze drie winkels is te zien dat de WAB-regels blokkerend werken in het rooster, maar dat er alleen een waarschuwing wordt gegeven in het rooster wanneer er een WAB-overtreding is voor een 15-jarige medewerker. Hieronder zie je ook direct dat de standaardconfiguratie voor de groep van winkels is ingesteld met enkel waarschuwende meldingen in het rooster.

De rechten om bij dit configuratiescherm te komen zijn tot nu toe beperkt verstrekt. Heb je nu geen rechten op dit scherm? Dan kunnen deze rechten alsnog toegekend worden waar nodig.

Product Update 4juni

Nieuwe functionaliteit in de R&R Job App

Afgelopen periode is er focus gelegd op de R&R Job App. In de nieuwste versie van de R&R Job App is het mogelijk om zelf te kiezen tussen een lichte en donkere modus als gebruiker. Vervolgens is er ook voor gezorgd dat klokacties in de app gezien kunnen worden terwijl de winkel gebruik maakt van fysieke klokken. De laatste functionaliteit die we dit kwartaal gaan opleveren is de mogelijkheid om te  zien met wie je werkt in de app.

Dark Mode

Elke medewerker heeft vanaf nu de mogelijkheid om de R&R Job App in een donkere modus te zetten. Zo kan ’s avonds voor het slapen het rooster nog worden ingezien, zonder dat het felle licht je wakker houdt. 


Kloktijden inzien in de app

Naast het feit dat R&R ‘Klokken in de app’ aanbiedt, is het nu ook mogelijk om kloktijden in te zien terwijl je een fysieke klok in de winkel hebt hangen. Hiermee zijn klokacties door de gebruiker snel te zien in de app en bieden we hiermee meer transparantie.

Zien met wie je werkt

Een veelgevraagde functionaliteit is naar werkelijkheid omgezet. Momenteel zijn we in ontwikkeling om te zorgen dat je kan zien met wie je werkt tijdens jouw dienst. Alle collega’s die tegelijk met jou werken zijn zichtbaar in de app. 

Het voordeel hiervan is dat als je vervanging nodig hebt, dat je meteen kan zien wie er al moet werken op dat moment. Daarnaast weet je ook meteen bij een ochtenddienst met welke collega er geopend moet worden. Hiermee kom je dus niet voor verrassingen te staan.

Deze functionaliteit staat voor iedereen aan. Wil je niet dat dit getoond wordt voor de medewerkers in jouw winkel? Dan is er een mogelijkheid om dit uit te zetten voor jouw medewerkers. Middels een configuratiescherm, zoals in het vorige topic beschreven is, zal je deze functionaliteit uit kunnen zetten in de R&R Job App. Deze instellingen zullen wij tijdig vrijgeven zodat er, wanneer de functionaliteit live gaat, rekening wordt gehouden met jouw voorkeuren.

Updates in R&R Insights

Vanaf deze week kan je in R&R Insights niet alleen de gegevens van hele weken of losse dagen bekijken, maar kan je elke periode die je wilt in één keer naar voren toveren. Benieuwd naar de productiviteit van de afgelopen drie dagen? Of wellicht van de afgelopen drie maanden? Geen probleem, met een simpele datumselectie kan je zelf bepalen over welke periode de gegevens opgehaald worden.

Product update Insights

KPI’s gevoed door Insights

Sinds een aantal weken worden de KPI’s in het dashboard van R&R gevoed door R&R Insights, ongeacht of je Insights afneemt. Dit maakt het voor ons niet alleen gemakkelijker om te onderhouden, maar komt ook met een groot voordeel voor Insights-gebruikers: je kan de KPI’s nu zelf aanpassen.

Op basis van een gedeelde weergave die je in Insights gemaakt hebt kan je nu zelf nieuwe KPI’s definiëren die in het dashboard getoond worden. Dit kan je indien gewenst voor elk van je locaties apart inrichten, of juist voor allemaal gelijk.

Oplettende gebruikers hebben het wellicht al gezien, maar naast dat je de productieve uren verdicht over de lopende week kan bekijken, is het nu ook mogelijk om je productieve loonkosten verdicht over de week te bekijken. Benieuwd hoe die verdichting werkt? Lees hier de originele aankondiging van januari dit jaar.

Gif- Social media Job App international

R&R gaat internationaal…er

Dat R&R in meerdere talen beschikbaar is, zou geen verrassing moeten zijn. Je kan al sinds jaar en dag in de browser wisselen tussen verschillende talen en ook de Job App past zich wanneer mogelijk aan op de taal van je telefoon. En voortaan doen we dat in een paar extra talen.

De R&R Job App wisselt nu al automatisch tussen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Pools en Oekraïens! Mocht je telefoon op een taal staan die hier niet tussen staat, zal de R&R Job App automatisch terugvallen op Engels.

In de komende weken zal ook de R&R applicatie in de browser deze acht talen ondersteunen. Je zult als bestaande gebruiker hier niets van merken, maar kunt indien gewenst de taal linksonder in het menu aanpassen.

Door de inhoud aan te bieden in een taal die het beste bij de gebruikers past, proberen we drempels weg te nemen. Hierdoor maken we R&R toegankelijk voor een grotere groep gebruikers. Daarnaast verhogen we de gebruiksvriendelijkheid omdat je makkelijker kan vinden wat je zoekt.

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op via aftersales@rr-wfm.com en wij zorgen ervoor dat je vraag of informatie bij de juiste personen terechtkomt.

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via deze pagina in en we plaatsen je op de mailinglijst. Wil je oudere nieuwsbrieven nog eens teruglezen? Dat kan altijd via onze website. Het archief van onze productupdates vind je hier.

Met vriendelijke groet,

Hiska Boelema – Product Owner 

Over de auteur Hiska Boelema

In mijn rol als Product Owner zorg ik ervoor dat de wensn van de klant worden omgezet naar features in onze software. Hierbij staat de gebruikerservaring en transpirantie voorop. Daarnaast heb ik als speerpunt om de communicatie tussen werkgever en werknemer beter te faciliteren.

Voordat ik aan de slag ging als Product Owner heb ik eerst kennis gemaakt met R&R vanuit de rol als After Sales consultant. Naast dat ik onze software heb leren kennen als gebruiker, zijn de nodige klantvragen en dagelijkse operationele uitdagingen voorbij gekomen. Hierdoor heb ik gedegen beeld van waar onze software verbeterd kan worden om de gebruiker zo optimaal mogelijk te ondersteunen!

Deel dit artikel