Terug naar alle artikelen

R&R product roadmap Q2 2023

R&R product roadmap Q2 2023

Begin dit jaar hebben we je meegenomen in de toekomstige ontwikkelingen en verwachtingen voor het jaar 2023 (klik hier om dit nogmaals te lezen). In deze nieuwsbrief gaan we specifieker in op het al snel naderende tweede kwartaal van dit jaar en geven we een impressie van waar we op dit moment aan werken.

Flexibele verlofregistratie

De afspraken die je met je medewerkers maakt rondom verlof worden steeds complexer en voor de gehele organisatie raak je snel het overzicht kwijt.

De ene medewerker heeft de komende acht weken elke vrijdag vrij, de ander om de week op donderdag, weer een ander elke dinsdagmiddag tot de ‘pot’ met overuren leeg is. Vanuit de medewerker gezien allemaal logisch, maar dit is natuurlijk veel werk om goed bij te houden en het overzicht te bewaren.

Om dit allemaal makkelijker en inzichtelijker te maken gaan we het mogelijk maken om deze afspraken vast te leggen bij het verlof van de medewerker. Deze feature gaan we gefaseerd bouwen en opleveren. Het wordt eerst mogelijk om deze afspraken vast te leggen en in te zien en, bij een volgende release, worden deze afspraken ook automatisch verwerkt in het rooster en de realisatie.

Hieronder zie je een impressie van hoe dit eruit kan komen te zien.

Impressie herhalend verlof - R&R WFM

Exporteren van data uit R&R Insights

Eind vorig jaar hebben we het in R&R Insights mogelijk gemaakt om je eigen weergaves op te slaan zodat je makkelijk kunt wisselen tussen de verschillende informatiebehoeftes die je hebt.

We begrijpen dat voor verschillende informatiebehoeftes de vorm waarin de informatie gepresenteerd zou moeten worden ook verschilt. Soms ligt die behoefte zelfs niet in R&R. Voor die situaties maken we het mogelijk om de R&R Insights weergaven te exporteren naar andere systemen. Met een paar simpele stappen krijg je data op specifieke momenten (bijvoorbeeld na het vaststellen van de uitbetaling) naar je externe systeem gestuurd. Welke systemen gaan we ondersteunen? Meer daarover in de volgende update.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van R&R Insights en hoe het je kan helpen om betere en gerichtere keuzes te maken op basis van data? Lees hier alles over R&R Insights.

Nieuwe budgetten na prognose

De loonkosten- en urenbudgetten worden enkele weken vooruit bepaald om tijdig een planning te kunnen maken en publiceren. De grootste input voor deze budgetten is de verwachte omzet, die in combinatie met historische data en een normering resulteert in een aantal uren en bijbehorende loonkosten. Tussen het moment dat de verwachte omzet wordt opgegeven en het moment dat de week daadwerkelijk aanbreekt, kan er natuurlijk nog van alles gebeuren wat een impact kan hebben op die verwachting.

Om beter op de actualiteit in te kunnen spelen wordt het mogelijk om de omzetverwachting gedurende de week bij te stellen en op basis daarvan nieuwe budgetten te berekenen. De nieuwe budgetten worden dan in het rooster zichtbaar als “actueel budget”, het originele budget wordt niet overschreven zodat het altijd duidelijk is op welke basis het originele rooster is gemaakt.

Benieuwd naar meer details? Houd dan de komende nieuwsbrieven in de gaten, gedurende de ontwikkeling van deze functionaliteit houden we je op de hoogte van de mogelijkheden.

Nieuwe budgetten na prognose - R&R WFM

De vernieuwde R&R Job App krijgt vorm!

Flexibiliteit en betrokkenheid van medewerkers zijn belangrijke thema’s die we met R&R willen faciliteren. Eerder communiceerden we al dat we – om op een eenvoudige manier de dialoog tussen werkgever en werknemer te ondersteunen- de R&R Job App gaan aanpassen en verbeteren. Inmiddels zijn we begonnen met de bouw van de nieuwe app. Hieronder vind je alvast een voorlopige impressie van de ontwikkeling. We houden je op de hoogte via de product updates op de site en de nieuwsbrief.

Impressie nieuwe R&R Job App

Meedenken met de ontwikkeling van nieuwe features in R&R?

Wil je meedenken met de roadmap? We zijn continu bezig om onze ideeën met gebruikers te toetsen. Voordat we beginnen aan de bouw van nieuwe features gaan onze UX designers in gesprek met gebruikers om te bepalen hoe we de nieuwe feature het beste vorm kunnen geven. Zin om daar input aan te leveren? Laat het ons weten, dan nodigen we je uit voor de gebruikerstests van toekomstige features.

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op via aftersales@rr-wfm.com en wij zorgen ervoor dat je vraag of informatie bij de juiste personen terechtkomt.

Wil je als eerste onze product updates ontvangen? Schrijf je via deze pagina in en we plaatsen je op de mailinglijst. Wil je oudere nieuwsbrieven nog eens teruglezen? Dat kan altijd via onze website. Het archief van onze productupdates vind je hier.

Met vriendelijke groet,

Mark Taling – Product Owner

Mark Taling - product owner R&R
Over de auteur Mark Taling

Als product owner bij R&R ben ik verantwoordelijk voor de functionele ontwikkeling en strategie van onze software. Mijn doel is onze gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden, zowel op de korte termijn als in de toekomst.

Als voormalig ontwikkelaar en architect binnen R&R heb ik veel ervaring met de werking van onze producten en de processen die hiermee ondersteund worden. Deze ervaring zet ik nu niet alleen in om onze producten up-to-date te houden, maar vooral om continu te blijven innoveren voor een betere gebruikerservaring!

Deel dit artikel