Terug naar overzicht

R&R Job App. Speciaal voor jouw organisatie en medewerkers.

Optimale communicatie en eenvoudig je medewerkers betrekken bij het planningsproces via één app.

 

R&R biedt niet alleen workforce management software om slimmer te plannen, maar ook een app om eenvoudig met medewerkers over hun diensten te communiceren. Onze R&R WFM-software kan eenvoudig worden uitgebreid met de R&R Job App.

Deze app is speciaal ontwikkeld voor jou en je medewerkers. Met de app kun je de medewerkers eenvoudig betrekken bij het planningsproces. Dit draagt bij aan de tevredenheid, motivatie en productiviteit van medewerkers. Onze app heeft inmiddels meer dan 117.000 actieve gebruikers en is beschikbaar in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android). De R&R Job App is een volledige personeelsplanning app met urenregistratie en communicatie mogelijkheden, waarin alles centraal wordt georganiseerd. Wel zo overzichtelijk.

R&R Job App

Het volledige planningsproces en communiceren met medewerkers. Allemaal beschikbaar via één centrale en overzichtelijke app. Dit biedt veel voordelen voor leidinggevenden én medewerkers.

 • Medewerker self-service

  Via de R&R Job App kunnen medewerkers veel zaken direct zelf regelen.

 • Diensten ruilen met goedkeuring leidinggevende

  Via de app kunnen diensten worden aangeboden om te ruilen of over te nemen.

 • Communicatie met medewerkers

  Via de R&R Job App worden medewerkers via notificaties direct op de hoogte gebracht van  belangrijke zaken.

Over de R&R Job App

117K Actieve gebruikers
iOS Download in de App Store
Android Download in de Google Play Store

Belangrijkste kenmerken

Alles wat je moet weten over WFM in 2023

Download whitepaper WFM 2023

Meer dan een app voor personeelsplanning

Met de R&R Job App hebben medewerkers zelf direct inzage in hun persoonlijke rooster. Ook kunnen ze eenvoudig verlof aanvragen en hun actuele verlofsaldo inzien. Is een medewerker toch niet beschikbaar voor een dienst? Geen probleem, via de app is het eenvoudig om een verzoek in te delen tot het ruilen van diensten. Collega’s kunnen hier eenvoudig op reageren via de app. De leidinggevende maakt uiteindelijk de keuze wie de dienst overneemt. Zo houd jij de regie over de  bezetting met onze planningsapp.

Daarnaast kunnen schoolgaande medewerkers hun schoolrooster doorgeven via de app. Kortom, alles op één centrale plek. De R&R Job App draagt bij aan de juiste communicatie en afstemming met medewerkers.

Medewerker self service

Het is belangrijk dat medewerkers zelf een deel autonomie en betrokkenheid hebben bij hun planning. Dit biedt veel voordelen op het gebied van medewerkerstevredenheid. De R&R Job App voorziet daar op de volgende manier in:

 • Beschikbaarheid doorgeven, het is ook mogelijk om een schoolrooster in te laden
 • Eenvoudige inzage in het actuele rooster
 • Diensten ruilen met goedkeuring leidinggevende
 • Op een eenvoudige manier een complete verlofaanvraag regelen
 • Altijd het actuele verlofsaldo inzichtelijk
 • Door notificaties zijn medewerkers op de hoogte bij wijzigingen in hun rooster
 • Medewerkers zien eenvoudig de gewerkte uren van de afgelopen zeven weken
 • Als leidinggevende berichten sturen naar medewerkers. In de app krijgen de medewerkers hier een notificatie van.
 • Diensten aanbieden aan medewerkers vanuit het WFM-systeem

Uitgebreide beschrijving van de functionaliteiten van de R&R Job App

Aan de hand van onderstaande beschrijvingen leggen we je graag uit hoe de Job App in de praktijk werkt.

Actuele werkrooster

Wil je medewerkers eenvoudig inzage geven in hun werkroosters? Maak dan gebruik van onze R&R Job App. Zodra je het rooster voor je medewerkers hebt vastgesteld in R&R WFM wordt deze automatisch geplaatst in de app.

De medewerkers kunnen dan hun eigen rooster inzien voor de beschikbare weken. Verandert er in de tussentijd nog iets aan het rooster? Geen probleem. Ook deze wijzigingen worden automatisch doorgevoerd in het rooster op de app. De medewerkers hebben met de app dus altijd het meest actuele werkrooster bij de hand.

Schoolrooster

Heb jij medewerkers in dienst die nog leerplichtig zijn of naar school gaan? Deze medewerkers kunnen in de R&R Job App eenvoudig hun schoolrooster invoeren en eventueel wijzigen.

Op basis van het schoolrooster wordt bepaald hoeveel uur een scholier mag werken per dag. Daarnaast weet jij ook wanneer een medewerker beschikbaar is of naar school moet.

Dienstenruil

Krijg je regelmatig te maken met medewerkers die vragen om hun rooster aan te passen? Via onze app kunnen medewerkers zelf eenvoudig diensten wisselen. Dit kan tot 72 uur voordat hun dienst begint. De app checkt automatisch of er medewerkers zijn die aan de juiste voorwaarden voldoen om de dienst over te nemen.

De mensen die op basis hiervan overblijven ontvangen het verzoek van de medewerker. Ze kunnen vervolgens aangeven of zij de diensten willen overnemen. De leidinggevende ontvangt daarna een overzicht van de medewerkers die bereid zijn de dienst over te nemen. Ook wordt er gecheckt of deze medewerkers met desbetreffende dienst nog voldoen aan de Arbeidstijdenwet.

Op basis hiervan kies je eenvoudig de medewerker die het beste de andere kan vervangen of keur je eenvoudig het verzoek van de medewerker af. Dit wordt vervolgens automatisch verwerkt in R&R WFM en gecommuniceerd naar je medewerkers.

R&R diensten aanbieden en ruilen

Verlof aanvragen

Wist je dat jouw medewerkers eenvoudig via onze job app verlof aan kunnen vragen? Je klikt namelijk in de app eenvoudig op ‘Verlof’ en dan op ‘Aanvragen’. Vervolgens kun je een aanvraag doen. Deze dient minimaal 14 dagen in de toekomst te liggen zodat het verwerkt kan worden in het rooster. Na goedkeuring van de leidinggevende, ziet de medewerker dit in de app en wordt dit automatisch verwerkt in R&R WFM. Hiermee wordt onnodig werk voorkomen.

R&R verlof aanvragen

Verlofsaldo

Vragen medewerkers regelmatig aan je wat hun verlofsaldo is? Deze vraagt wordt overbodig als je gebruik maakt van de R&R Job App. Hier kunnen medewerkers namelijk hun eigen actuele beschikbare verlofsaldo in uren eenvoudig inzien. Ze weten dus precies hoeveel uur ze nog op kunnen nemen. Dit is wel zo makkelijk! Ze kunnen daarnaast ook eenvoudig via de app een verlofaanvraag doen. De manager kan deze vervolgens goedkeuren en het komt automatisch in R&R WFM te staan.

Beschikbaarheid doorgeven

Wanneer een medewerker zijn beschikbaarheid wijzigt in de personeelsplanning app, wordt dit automatisch weergegeven in de software door middel van een melding, en wordt dit ook als waarschuwing meegegeven in het rooster. De mededeling blijft tot 3 dagen na de desbetreffende wijziging zichtbaar.

De beschikbaarheid van de medewerkers worden beheerd in het scherm ‘Standaard beschikbaarheid’ binnen de software. Er zal automatisch een melding worden getoond in het rooster wanneer een medewerker niet beschikbaar is. Dit maakt het roosteren nog overzichtelijker en makkelijker doordat je eenvoudig inzicht hebt in welke medewerker beschikbaar is en welke medewerker niet.

Gewerkte uren

Krijg je regelmatig de vraag van medewerkers hoeveel uur ze in een specifieke week gewerkt hebben? In de R&R Job App kunnen medewerkers de urenregistratie zelf inzien. Tot maximaal 7 weken terug. De gewerkte uren zien zij nadat deze bij uitbetaling in R&R WFM zijn vastgesteld.

Medewerkers zien in het overzicht niet alleen de begin- en eindtijd van de gewerkte dagen, maar ook de netto uren die op desbetreffende dag gewerkt zijn door hen. Mocht er toch iets niet kloppen dan kan de afdelingsverantwoordelijke of manager dit in R&R WFM aanpassen. Nadat de specifieke week opnieuw vastgesteld is in R&R WFM, dan wordt deze ook automatisch gecorrigeerd in de R&R job app van de medewerker.

Klokken in de R&R Job App

Een goede tijdsregistratie is essentieel voor een effectief workforce management- en planningsproces, evenals voor een correcte verwerking van de verloning. Vanuit R&R bieden we twee vormen van tijdregistratie: ‘klokken’ via hardware units en tijdsregistratie (klokken) via de R&R Job App.

Tijdsregistratie via de Job App heeft verschillende voordelen ten opzichte van het gebruik van hardware klokken. Het gebruik van een app vergroot de toegankelijkheid van tijdregistratie enorm. Medewerkers kunnen tijdens het klokken direct zien tot hoe laat ze gepland staan en op welke afdeling. Daarnaast is deze functie beschikbaar op smartphones, waardoor alle medewerkers vanaf hun eigen afdeling kunnen inklokken en niet meer naar de fysieke klokken hoeven te gaan. Vanaf april 2024 introduceren we het concept van geofencing, waarmee medewerkers alleen in en rondom de winkel kunnen in- en uitklokken. Dit helpt ervoor te zorgen dat medewerkers niet per ongeluk kunnen in- of uitklokken vanaf andere locaties.

Ten slotte biedt het gebruik van klokken in de Job App niet alleen een gemakkelijk te onderhouden optie, maar ook aanzienlijk gebruiksgemak. Fysieke hardware klokken en het gebruik van druppels zijn niet langer nodig. Dit bespaart installatiekosten en de tijdregistratie wordt automatisch voorzien van de laatste updates. Geen gedoe, en de medewerkers zijn er blij mee.

Bij het klokken via de R&R Job App:

 • Klokken medewerkers zich zeer eenvoudig vanaf elke afdeling in zonder langs een centraal punt te hoeven lopen.
 • Hebben medewerkers direct inzicht in de geplande uren en zien ze op welke afdeling ze staan ingepland.
 • Kunnen medewerkers makkelijk wisselen tussen afdelingen zonder eerst langs een fysiek tijdsregistratiesysteem te lopen, en kunnen ze hun pauze digitaal klokken.
 • Kan er door middel van geofencing alleen in en rondom de winkel worden in- en uitgeklokt.
 • Zijn er geen initiële investeringen, afschrijvingen en onderhoud van hardware nodig.
 • Is er geen gedoe meer met klokbadges die bijvoorbeeld vaak kwijtraken.
 • Kunnen storingen of problemen op afstand worden verholpen.

De R&R Job App downloaden via de App Store (Apple) of Google Play Store (Android)

Kortom, het gebruik van de R&R Job App zorgt voor prettigere werkprocessen en meer betrokkenheid van de medewerkers. Door het verhogen van de flexibiliteit, transparantie en efficiëntie is de app niet alleen gunstig voor werkgevers, maar biedt het ook veel gemak en inzichten voor de medewerkers.

Onze app heeft inmiddels meer dan 100.000 actieve gebruikers en is beschikbaar in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android). De R&R Job App is een volledige personeelsplanning app met urenregistratie en communicatiemogelijkheden, waarin alles centraal wordt georganiseerd. Wel zo overzichtelijk.

Samenwerkingen waar we trots op zijn:

ALDI kiest voor R&R
ALDI

ALDI Nederland

Slim plannen, hogere betrokkenheid en meer stuurinformatie. ALDI Nederland behaalt goede resultaten door de inzet van R&R workforce management.

Albert Heijn Groen
AH-logo

Albert Heijn Groen (multifranchise)

Meer inzicht in de processen, verbetering van de winkels en betere resultaten door de inzet van R&R.

Lees meer
AH-logo

Scheepers Retail Groep (AH multifranchise)

Een grote besparing op de loonkosten, meer grip op de operationele processen en een sterke verbetering van de productiviteit.

Lees meer
Edeka logo

Edeka Sullau

De uitdaging voor Edeka Sullau was om het proces van personeelsplanning onder de loep te nemen en deze aan te scherpen voor deze vestiging, maar ook voor vier andere vestigingen.

Lees meer
Jumbo logo

Jumbo Hilversum

Iedere dag wil Jumbo Hilversum zijn belofte richting de consument waarmaken. De uitdaging is om te bewijzen dat zij de ultieme service bieden.

Lees meer

Deze organisaties gingen je voor – een greep uit onze klanten

AH-logo
Jumbo logo
ALDI
PLUS logo
Edeka logo

Alles wat je moet weten over WFM

Lees hier onze WFM tips