Terug naar overzicht

Haal het beste uit R&R met trainingen voor je medewerkers.

Het is van groot belang dat je medewerkers op de juiste manier met systemen omgaan. Met onze trainingen zijn je medewerkers altijd up to date en halen ze het beste uit R&R.

R&R trainingen

We bieden de volgende trainingen:

 • Training R&R basis: tijdens deze interactieve en laagdrempelige training van 2 uur leren deelnemers de belangrijkste stappen, processen en basisprincipes van R&R kennen.
 • Training R&R rapportages: tijdens deze training leren deelnemers hoe de rapporten uit R&R je organisatie kan helpen en hoe je deze gebruikt voor het behalen van betere resultaten.
 • Training R&R essentials voor winkeloptimalisatie: tijdens deze training leer je de basis over het zo goed mogelijk inrichten van je winkel(s) en processen. Hiermee maak je een verdiepingsslag op R&R en het verbeteren van het volledige planningsproces.

Op deze pagina lees je alles over onze trainingen en kunnen je medewerkers zich direct inschrijven via een inschrijfformulier. Heb je vragen over onze trainingen? Wil je een specifieke training organiseren voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en we kijken gezamenlijk naar de mogelijkheden.

Training R&R basis

Bij verloop of indiensttreding van nieuwe medewerkers gaat er vaak kennis van- en ervaring met het werken van systemen verloren. Omdat het van groot belang is dat medewerkers op de juiste manier en volgens de juiste afspraken met R&R werken is het essentieel dat ze voldoende kennis van het WFM-systeem en de achterliggende principes hebben. Daarom bieden we de R&R basics training aan.

Elke maand organiseren we een online R&R basis training (via Microsoft Teams). Tijdens deze interactieve en laagdrempelige training van 2 uur leer je de belangrijkste stappen, processen en basisprincipes van R&R kennen. Met een ervaren trainer doorloop je het hele proces: van prognose tot rooster, realisatie en uitbetaling. De training is zeer praktisch ingericht. Er worden verschillende praktijksituaties behandeld en er is veel ruimte voor vragen. Na afloop weten deelnemers precies hoe je R&R op de juiste manier gebruikt.

De R&R basics training is zeer geschikt voor nieuwe medewerkers en medewerkers die een nieuwe of andere rol binnen de organisatie hebben gekregen. Maar bijvoorbeeld ook als opfriscursus voor bestaande medewerkers.

 • Wanneer: maandelijks. Elke eerste dinsdag van de maand (bij voldoende interesse). Bij onvoldoende interesse wordt de training doorgeschoven naar de volgende maand.
 • Waar: online (via Microsoft Teams)
 • Aantal deelnemers: minimaal 8 deelnemers, maximaal 16 deelnemers  per training om de training interactief te kunnen houden.
 • Kosten: €95 per deelnemer.

Bij interesse voor grotere groepen kunnen we de training ook specificeren op de organisatie. Neem in dat geval contact met ons op.

Schrijf je nu in voor de training R&R basis

Schrijf je direct online in

Training R&R rapportages

Wist je dat de rapporten die R&R genereert veel mogelijkheden bieden tot het verkrijgen van verschillende interessante inzichten? Deze inzichten kunnen vervolgens dienen voor het nemen van betere besluiten op basis van je eigen data.

In de online training R&R rapportages (via Microsoft Teams) leer je op een laagdrempelige en pragmatische manier hoe de R&R rapporten je organisatie kunnen helpen, maar vooral hoe je deze rapporten praktisch kan gebruiken en inzetten om betere resultaten te behalen in het gehele WFM-proces. Waar scoor je al goed en waar kan je nog bijsturen?

In een kleine groep neemt een ervaren trainer de verschillende rapporten en de praktische inzetbaarheid ervan met je door. Na afloop weet je hoe je rapporten effectief kan inzetten voor jouw organisatie.

De training R&R rapportages is met name geschikt voor medewerkers en managers die op basis van data hun organisatie en WFM-proces steeds verder willen verbeteren. Daarnaast is het natuurlijk ook een handige ‘kickstart’ voor nieuwe medewerkers of als opfrisser voor bestaande collega’s.

 • Wanneer: per kwartaal, bij voldoende interesse. Bij onvoldoende interesse wordt de training doorgeschoven naar het volgende kwartaal.
 • Waar: online (via Microsoft Teams)
 • Aantal deelnemers: minimaal 4 deelnemers, maximaal 8 deelnemers per training om de training interactief te kunnen houden.
 • Kosten: €195 per deelnemer.

Schrijf je nu in voor de training R&R rapportages

Schrijf je direct online in

Training R&R essentials voor winkeloptimalisatie

Als je R&R al wat langere tijd gebruikt en nadenkt over hoe je je winkel(s) en processen zo goed mogelijk kan inrichten voor het beste resultaat, dan is de training ‘de essentials voor winkeloptimalisatie’ wellicht een goede keuze.

Deze training is in basis gebaseerd op de optimalisatie- en winkelbegeleidingstrajecten die we aanbieden. Hiermee maak je op een laagdrempelige manier kennis met deze trajecten en de mogelijkheden ervan. Je doet praktische tips op en weet hoe je aan de slag kunt gaan. Hiermee maak je een verdiepingsslag op R&R en het verbeteren van het volledige planningsproces. De training duurt ongeveer 4 uur en wordt ‘live’ bij ons op locatie gegeven.

Tijdens de training vertelt een ervaren business consultant over de basisprincipes voor winkeloptimalisatie. Denk aan het verkrijgen van inzichten in performance, procesverbetering en het maken van de juiste keuzes op de juiste momenten. Je leert op een pragmatische manier welke zaken je kan beïnvloeden en aan welke knoppen je kan draaien om de gewenste resultaten te behalen en continu te blijven verbeteren.

De training ‘essentials voor winkeloptimalisatie’ is met name geschikt voor ondernemers/eigenaars en managers. Als je na afloop van de training besluit tot het afnemen van een optimalisatie- en winkelbegeleidingstraject worden de kosten van de training op dat traject in mindering gebracht.

 • Wanneer: bij voldoende interesse wordt de training in overleg met de deelnemers ingepland. Bij onvoldoende interesse wordt de training doorgeschoven naar het volgende kwartaal.
 • Waar: op kantoor bij R&R in Veenendaal.
 • Aantal deelnemers: minimaal 4 deelnemers, maximaal 8 deelnemers per training om de training interactief te kunnen houden.
 • Kosten: €295 per deelnemer.

Schrijf je nu in voor de training R&R essentials voor winkeloptimalisatie

Schrijf je direct online in

Samenwerkingen waar we trots op zijn:

ALDI kiest voor R&R
ALDI

ALDI Nederland

Slim plannen, hogere betrokkenheid en meer stuurinformatie. ALDI Nederland behaalt goede resultaten door de inzet van R&R workforce management.

Albert Heijn Groen
AH-logo

Albert Heijn Groen (multifranchise)

Meer inzicht in de processen, verbetering van de winkels en betere resultaten door de inzet van R&R.

Lees meer
AH-logo

Scheepers Retail Groep (AH multifranchise)

Een grote besparing op de loonkosten, meer grip op de operationele processen en een sterke verbetering van de productiviteit.

Lees meer
Edeka logo

Edeka Sullau

De uitdaging voor Edeka Sullau was om het proces van personeelsplanning onder de loep te nemen en deze aan te scherpen voor deze vestiging, maar ook voor vier andere vestigingen.

Lees meer
Jumbo logo

Jumbo Hilversum

Iedere dag wil Jumbo Hilversum zijn belofte richting de consument waarmaken. De uitdaging is om te bewijzen dat zij de ultieme service bieden.

Lees meer

Deze organisaties gingen je voor – een greep uit onze klanten

AH-logo
Jumbo logo
ALDI
PLUS logo
Edeka logo

Alles wat je moet weten over WFM

Lees hier onze WFM tips