Terug naar overzicht

Strategisch WFM advies op maat

We helpen je graag met strategisch WFM advies en optimalisatie. De R&R business consultant helpt bij de verdiepingsslag en optimalisatie van R&R en het volledige planningsproces.

Gebruik je R&R WFM sinds korte of al wat langere tijd, maar heb je het idee dat je er nog meer uit kan halen? Samen met jou en het team gaat onze business consultant aan de slag. Binnen WFM business consultancy bieden we onder andere een performance scan, verdiepingstraject, optimalisatietraject en een jaarabonnement op consultancy aan. Maar een volledig maatwerktraject is uiteraard ook mogelijk.

Belangrijkste kenmerken

Ik wil een demo aanvragen

Vraag een demo aan

Begin met een performance scan

Elk traject start met een performance scan. Met deze scan krijgt de winkel inzicht in het gebruik van de modules binnen R&R: ‘Prognose’, ‘Rooster’, ‘Realisatie’ en ‘Uitbetaling’. Hieruit volgt een advies van de consultant op het gebied van klanttevredenheid, productiviteit en/of loonkosten. Door deze scan krijg je meer inzicht in de modules van R&R, maar het bied je ook meer inzicht in het verloop van de processen zodat jij deze kan bijsturen.

R&R - over ons

Procesverbetering met het optimalisatietraject

Wil je meer focussen op resultaat en het proces? Kies van het optimalisatietraject. Hierbij worden de ‘juiste medewerkers’ en de ‘juiste KPU’ onder de loep genomen.

Door middel van een performance monitoring, die op een drietal momenten plaatsvindt, wordt gekeken hoe de processen verbeteren gedurende het traject. Het optimalisatietraject bestaat uit een performance scan en drie keer voortgangsgesprek met performance monitoring.

Krijg inzicht in de processen met het verdiepingstraject

Willen jij en je team meer inzicht krijgen en praktische handvatten voor het inzetten van R&R WFM? Kies dan voor het verdiepingstraject. Dit traject duurt 13 weken en start met een performance scan.

Naar aanleiding van de scan komt de business consultant langs. In dit eerste bezoek wordt ingegaan op het thema ‘juiste werk op het juiste moment’. Vervolgens kun je hiermee een aantal weken aan de slag. In week 3 komt de consultant opnieuw langs. Focus ligt dan op het ‘juiste werk op het juiste moment met de juiste medewerker’. Er wordt dus een verdiepend element toegevoegd aan het gebruik van R&R WFM in combinatie met de processen in de winkel.

Tot slot zal de consultant nog voor een derde gesprek langskomen waar de focus ligt op ‘het juiste werk op het juiste moment met de juiste medewerker tegen de juiste kosten’. Na 13 weken heb je meer inzicht en kun je meer uit R&R WFM halen doordat je meer kennis en inzicht hebt. Het verdiepingstraject bestaat uit een performance scan en drie keer een voortgangsgesprek.

Kies voor uitgebreid advies met een jaarabonnement

Vind je een verdiepingstraject van 13 weken te kort? Kies dan voor een jaarabonnement. Hiermee worden jij en jouw team een jaar lang intensief persoonlijk begeleid door onze consultant en krijg je advies op maat op basis van performance monitoring.

Gedurende het jaar kan jouw traject aangepast worden aan de hand van het verkregen inzicht. Verder zal onze business consultant ook meerdere bezoeken brengen en voortgangsgesprekken voeren. Hiermee weet je wat er exact er in jouw winkel speelt, waar je kan bijsturen en hoe je R&R WFM hierbij kan inzetten.

Het jaarabonnement bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Performance scan
  • 6x voortgangsgesprek
  • 3x performance monitoring

“Door goed lopende processen is meer efficiëntie en rust in de organisatie. Als er rust is, hebben medewerkers meer plezier in hun werk en dat werkt overal in door”

Peter Peels Scheepers Retail Groep

Samenwerkingen waar we trots op zijn:

ALDI kiest voor R&R
ALDI

ALDI Nederland

Slim plannen, hogere betrokkenheid en meer stuurinformatie. ALDI Nederland behaalt goede resultaten door de inzet van R&R workforce management.

Albert Heijn Groen
AH-logo

Albert Heijn Groen (multifranchise)

Meer inzicht in de processen, verbetering van de winkels en betere resultaten door de inzet van R&R.

Lees meer
AH-logo

Scheepers Retail Groep (AH multifranchise)

Een grote besparing op de loonkosten, meer grip op de operationele processen en een sterke verbetering van de productiviteit.

Lees meer
Edeka logo

Edeka Sullau

De uitdaging voor Edeka Sullau was om het proces van personeelsplanning onder de loep te nemen en deze aan te scherpen voor deze vestiging, maar ook voor vier andere vestigingen.

Lees meer
Jumbo logo

Jumbo Hilversum

Iedere dag wil Jumbo Hilversum zijn belofte richting de consument waarmaken. De uitdaging is om te bewijzen dat zij de ultieme service bieden.

Lees meer

Deze organisaties gingen je voor – een greep uit onze klanten

AH-logo
Jumbo logo
ALDI
PLUS logo
Edeka logo

Alles wat je moet weten over WFM

Lees hier onze WFM tips