Terug naar alle artikelen

Het juiste personeel tegen de juiste kosten

Met onze planningstool zet je je personeel zo effectief mogelijk in. Hierdoor kan je flink besparen op loonkosten. Lees hier meer.

Het juiste personeel tegen de juiste kosten

Organisaties hebben uitdagingen met het maken van een overzichtelijke en effectieve personeelsplanning. Vooral voor supermarkten is dit een flinke uitdaging. Om de juiste taken, op het juiste moment en door de juiste medewerker uit te laten voeren is het nodig om voldoende inzichten te verzamelen. In ons eerdere blog vertelden we je al hoe je grip krijgt op je personeelsplanning en bezetting met de juiste planningstool. In dit blog vertellen we je meer over het inzetten van het juiste personeel tegen de juiste kosten én hoe je hierop kunt besparen.

Sturen en beheersen van kosten

De kosten van een (grote) organisatie kunnen flink oplopen. Van het betalen van de huur tot aan de kosten van het pand en de voorraad. Personeelskosten en derving zijn daarvan de grootste beïnvloedbare kostenposten. Dagelijks moeten er voldoende medewerkers aanwezig zijn om een hoog serviceniveau te bewerkstelligen. Ook wanneer er gewerkt wordt met verse producten is dit een hele opgave. Om kosten te besparen kijk je daarom naar welke kosten te beheersen zijn. We spreken hierbij over kosten die bestuurbaar of niet bestuurbaar zijn:

Daarbij veranderen planningen en roosters, bestuurbare personeelskosten dus, continu. Misschien herken je het zelf ook wel: op het laatste moment zijn er een aantal shifts gewisseld waardoor er een gat in de planning leek te ontstaan. Je personeel probeert dit onderling op te lossen, met alle goede bedoelingen, maar het resultaat is dat er nu 3 dure krachten staan ingepland in plaats van 1. Het gat is verdwenen, maar de kosten zijn nu aanzienlijk hoger. Hoe zorg je er dan voor dat je toch grip houdt op de situatie? Een planningstool maakt dit mogelijk.

Beheersen van loonkosten met een personeelsplanning, hoe pak je dat aan?

Heb je dankzij de planningstool de juiste inzichten tot je beschikking? Dan ga je stappen ondernemen om de loonkosten te beheersen. Ons pakket biedt al vele handige inzichten waar je zelf een weloverwogen besluit mee kunt maken. Deze inzichten zijn in te zetten om te besparen op verschillende onderdelen:

Case: Scheepers Retail Groep

Met deze doelstellingen zijn we aan de slag gegaan bij Scheepers Retail Groep:

“Als je gericht aan de slag gaat en het systeem goed gebruikt is een besparing van 0,5% tot 1% op de loonkosten relatief goed te behalen binnen een jaar. Daarnaast leidt meer grip op de operationele processen al snel tot een productiviteitsverbetering van 20%”

Peter Peels – Director Retail

Wil je meer lezen over ons werk en uitstekende behaalde resultaten voor Scheepers Retail Groep?

Download hier de case van Scheepers Retail Groep

Download case
Stef van Dijk
Over de auteur Stef van Dijk

Stef van Dijk heeft ruime ervaring in supermarkten en kent de food retail branche van binnen en buiten. Stef schrijft blogs over alle relevante zaken rondom workforce management en food retail.

Deel dit artikel