Terug naar alle artikelen

Krijg grip op je winkelprocessen en bezetting met de juiste planningstool

Een personeelsplanning zo effectief mogelijk opstellen dankzij onze workforcemanagementtool. We vertellen je meer.

Vandaag de dag kan het erg lastig zijn voor organisaties om voldoende inzichten te krijgen om de personeelsplanning zo effectief mogelijk in te richten. Vooral bij supermarkten kan dit een veelvoorkomende uitdaging zijn. Je wil natuurlijk de juiste taken op het juiste moment uitvoeren. Maar wie zet je daarvoor in? En is dat ook de beste keuze gezien de loonkosten? De juiste planningstool helpt om je personeelsplanning effectief en kostenefficiënt op te stellen.

Waarom is grip op je winkelvloer bezetting vooral nu belangrijk?

Vanwege krapte op de arbeidsmarkt is het erg lastig om personeel te vinden. Ook voor supermarkten en organisaties binnen retail. Daarnaast is grip op de winkelprocessen erg belangrijk. Je hebt te maken met veel interne- en externe ontwikkelingen en continu veranderende situaties. Grip op je activiteiten, bezetting en op de personeelsplanning dankzij een juiste planningstool zorgt voor grote verschillen:

Hoe creëer je grip op je personeelsplanning met een planningstool?

Het is dus belangrijk als organisatie om te kiezen voor een slimme planningstool die past bij de behoefte van jouw bedrijf en de vraag binnen jouw organisatie. Deze tool helpt je bij het maken van de juiste keuzes om je personeelsplanning effectief op te stellen. Dit vraagt om het maken van keuzes op basis van goede analyses. Echter kan dit alleen wanneer je de juiste inzichten ook tot je beschikking hebt.

De workforcemanagementtool, de planningstool van R&R, biedt deze inzichten basis van werkvraag en -aanbod. Zo kan bijvoorbeeld de meer ervaren (en dus relatief duurdere) medewerker effectief en efficiënt worden ingezet op werkzaamheden die goed aansluiten bij zijn of haar functionaliteit. Door het inzetten van een planningstool die aansluit op de behoeften van jouw organisatie kun je je richten op je kerntaken en klantgerichtheid in plaats van bezig te moeten zijn met tijdrovende randzaken.

Hoe R&R jou kan helpen met de workforcemanagementtool

Met de workforcemanagementtool van R&R zorg je ervoor dat je medewerkers altijd op de juiste tijd, op de juiste plaats en tegen de juiste kosten worden ingepland voor de juiste werkzaamheden. Dankzij onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring voorzien wij vele organisaties in binnen- en buitenland al van onze planningstool. Deze organisaties profiteren van vele voordelen die onze workforcemanagementtool meebrengt:

Case: Scheepers Retail Groep

Wanneer je personeelsplanning effectiever vormgegeven wordt zul je merken dat er al snel grote voordelen te behalen zijn met een planningstool. Met die insteek zijn we ook aan de slag gegaan voor Scheepers Retail Groep:

“Als je gericht aan de slag gaat en het systeem goed gebruikt is een besparing van 0,5% tot 1% op de loonkosten relatief goed te behalen binnen een jaar. Daarnaast leidt meer grip op de operationele processen al snel tot een productiviteitsverbetering van 20%”

Peter Peels – director retail

Wil je meer lezen over ons werk en uitstekende behaalde resultaten voor Scheepers Retail Groep?

Download hier de case van Scheepers Retail Groep

Download case
Stef van Dijk
Over de auteur Stef van Dijk

Stef van Dijk heeft ruime ervaring in supermarkten en kent de food retail branche van binnen en buiten. Stef schrijft blogs over alle relevante zaken rondom workforce management en food retail.

Deel dit artikel