Terug naar alle artikelen

Weg met de chaos: Hoe WFM-software helpt voor meer rust op de werkvloer

WFM vermindert chaos op de werkvloer

Welkom in de wereld waar chaos plaatsmaakt voor orde, dankzij workforce management systemen zoals R&R’s WFM software. In deze blogpost duik ik dieper in hoe zo’n systeem niet alleen de dagelijkse operaties versoepelt, maar ook het aantal verschillende gebruikte applicaties op de werkvloer sterk vermindert. 

Het probleem van fragmentatie 

Managers en teamleiders hebben vaak veel op hun bord, waaronder personeelsadministratie, tijd- en aanwezigheidsbeheer, en het waarborgen van medewerkertevredenheid. Ze schakelen voortdurend tussen verschillende applicaties voor roostering, urenregistratie, analyse en communicatie. Dit leidt niet alleen tot inefficiëntie en een verhoogde kans op fouten, maar veroorzaakt ook frustratie onder het personeel. Het beheer van verschillende systemen kan overweldigend zijn en kost onnodig veel tijd.

De kracht van integratie 

Een workforce management systeem zoals R&R’s WFM software biedt een geïntegreerde oplossing voor de bovenstaande uitdagingen door alle benodigde functies samen te voegen op één platform. Vanuit één applicatie heb je toegang tot roosterplanning, uren- en verlofregistratie, personeelscommunicatie, en een uitgebreide reeks analysetools. Deze tools en dashboardoverzichten kunnen volledig naar wens worden aangepast om aan te sluiten bij de behoeften van jouw organisatie. Doordat alle data die bij deze onderdelen horen op één platform samenkomen, creëer je uitgebreide dataoverzichten, bevorder je een efficiëntere datatransfer tussen processen en verminder je aanzienlijk de kans op fouten.

Voordelen voor de dagelijkse operaties 

Efficiënte roostering: Een roostertool die automatisch rekening houdt met beschikbaarheid, CAO’s en wettelijke beperkingen vermindert de tijd die besteed wordt aan planning. Hiermee voorkom je overtredingen en creëer je een productieve organisatie omdat je bezetting en capaciteit optimaal zijn. 

Real-time communicatie: Wijzigingen in het rooster of open diensten worden direct geüpdate in de app voor medewerkers. Zo zorgt het systeem ervoor dat je werknemers moeiteloos op de hoogte blijven van veranderingen. 

Medewerker self-service: Met de R&R Job App zijn medewerkers altijd en overal op de hoogte van hun roosters en hebben inzicht in hun verlof- en urenstanden. Ze kunnen eenvoudig verlof aanvragen en verzoeken indienen voor het ruilen van diensten, waarop collega’s direct kunnen reageren. De leidinggevende beslist uiteindelijk wie de dienst overneemt, waardoor je controle behoudt over de personeelsbezetting. 

Gegevensanalyse: Met een dashboard vol zelf in te richten KPI’s (zoals loonkosten, kostprijs per uurloon en productiviteit) krijg je strategisch inzicht in workforce management en winkelprestaties, wat helpt bij het optimaliseren van de personeelsbezetting. – Meer leren over ‘meetbare beslissingen maken’? Bekijk de pagina over onze analyse-module R&R Insights – R&R workforce management (rr-wfm.com)

Export van Gegevens en HR-Koppelingen: R&R biedt standaard koppelingen met bekende HR-, payroll- en kassasystemen, wat handmatige processen automatiseert en dubbele administratie en fouten voorkomt.   

Conclusie 

Investeren in een goed workforce management systeem zoals dat van R&R zal bijdragen aan het versoepelen van je personeelsplanning. Dit vermindert de afhankelijkheid van meerdere applicaties en maakt de kans op fouten minimaal. Het verbetert de algemene efficiëntie, biedt werknemers meer gemak, en door heldere communicatie neemt de tevredenheid op de werkvloer toe. Hoewel de aanpassing aan een nieuw systeem enige inspanning vergt, zijn de lange termijn voordelen het meer dan waard.  

Wil je zelf ervaren hoe R&R’s WFM software jouw werkdag kan transformeren? Neem contact op met een van onze consultants. Ze leggen je graag, en vrijblijvend, uit wat WFM voor jouw organisatie kan betekenen. Neem contact met ons op via: Contact met WFM specialist – R&R workforce management (rr-wfm.com)

Becca Ligthart
Over de auteur Becca Ligthart

Becca Ligthart is een gepassioneerde marketing- en communicatieprofessional die zich richt op het leveren van praktische tips en frisse inzichten voor de effectieve inzet van WFM in bedrijven, met een sterke focus op vooruitstrevende bedrijfsvoering.

Deel dit artikel