Terug naar alle artikelen

Jaaroverzicht 2023

Dit jaar hebben we veel blogartikelen met uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot workforce management geschreven. Ongeveer twee keer maand schrijven we en publiceren we deze WFM-tips op onze website. Hiermee hopen we je te inspireren en praktische tips en handige informatie te bieden. Alle informatie is gebaseerd op onze ervaringen, best practices en samenwerking met onze klanten.

In dit jaaroverzicht blikken we terug op de meest interessante en meest gelezen artikelen. Overigens kun je alle blogartikelen met WFM-tips hier vinden.

Hoe workforce management de winkelervaring kan verbeteren en kosten kan besparen: 5 tips voor retailbedrijven

Met behulp van goede WFM-software kun je de juiste keuzes maken om de winkelervaring voor klanten te verbeteren en tegelijkertijd de kosten kan besparen door sturing op efficiëntie. In dit artikel gaan we onder andere in op het optimaliseren van roosters, verhogen van de productiviteit, verbetering van communicatie en betrokkenheid van medewerkers, verlofregistratie en geven we veel aandachtspunten voor kostenbesparing.

Je leest het hele artikel hier 

Best practices voor het ontwikkelen van een goede WFM-strategie 

Het ontwikkelen en borgen van een goede workforce management strategie kan complex zijn. Er zijn veel zaken waarmee je rekening moet houden en de hele organisatie is erbij betrokken. In dit artikel delen we de best practices op basis van onze ervaringen bij klanten. Zo lees je wat de belangrijkste stappen zijn die je als organisatie moet zetten voor het ontwikkelen en implementeren van een effectieve WFM-strategie.  

Je leest het hele artikel hier 

Vijf redenen waarom data zo belangrijk is binnen workforce management 

Data-inzichten en het maken van keuzes op basis van data is essentieel binnen workforce management en personeelsplanning. Daarom leggen we in dit blogartikel aan de hand van vijf redenen uit waarom data zo belangrijk is binnen workforce management: inzicht in prestaties en resultaten, verbetering van productiviteit, optimalisatie van personeelsplanning en roosters, voorspelling van behoefte aan personeel en sturen op organisatiedoelstellingen en strategie. Uiteraard geven we hier uitgebreide voorbeelden bij. De kern van de boodschap is: ‘gebruik van data is dé sleutel tot meetbaar betere beslissingen en resultaten’. 

Je leest het hele artikel hier

Waarom een goed workforce management proces leidt tot rust in de organisatie 

Goede personeelsplanning en het afstemmen van de juiste capaciteit op basis van de vraag, draagt bij aan een gevoel van rust en stabiliteit in de organisatie. Dit zijn factoren die moeilijk meetbaar zijn, maar die veel impact hebben op de werksfeer en resultaten. Daarom schrijven we in dit artikel over deze factoren. Daarbij geven we ook verschillende praktijkvoorbeelden, zodat je direct leest op welke manier dit impact kan hebben.  

Je leest het hele artikel hier 

De succesfactoren en veelgemaakte fouten op het gebied van WFM 

Een goede WFM-strategie en soepele operationele uitvoering heeft een grote impact op het succes van de organisatie. Maar wat zijn nu de punten waar je op moet letten en wat zijn de (mogelijke) valkuilen? In dit artikel beschrijven we daarom de succesfactoren en veelgemaakte fouten op het gebied van WFM. De belangrijkste tip? Kies een ervaren leverancier met kennis van jouw organisatie en branche.  

Je leest het hele artikel hier 

Focus op deze KPI’s voor betere resultaten 

Het genereren van data-inzichten, het meten van prestaties en continu verbetering is de onderliggende basis van workforce management. Maar op basis waarvan ga je je voortgang monitoren? Hoe weet je of het goed of minder goed doet dan de verwachting onder normale omstandigheden? KPI’s geven je een belangrijk instrument voor het beoordelen van de resultaten. In dit artikel gaan we dieper in op andere loonkosten, kostprijs per uurloon, productiviteit en beschikbaarheid van medewerkers en leggen we uit waarom dit belangrijke KPI’s zijn om op te focussen.  

Je leest het hele artikel hier 

Lees hier al onze WFM-tips en blijf op de hoogte van alles rond workforce management  

Uiteraard kunnen we hier niet alle artikelen opnieuw belichten. Daarom vind je al onze blogartikelen op deze handige overzichtspagina. Alle WFM-tips vind je hier. Houd onze website en Linkedin pagina ook goed in de gaten. Zo ben jij altijd direct op de hoogte van updates aan ons product en nieuwe blogartikelen!  

Neem contact op voor meer informatie

Contact
Stef van Dijk
Over de auteur Stef van Dijk

Stef van Dijk heeft ruime ervaring in supermarkten en kent de food retail branche van binnen en buiten. Stef schrijft blogs over alle relevante zaken rondom workforce management en food retail.

Deel dit artikel