Terug naar alle artikelen

Hoe workforce management de winkelervaring kan verbeteren en kosten kan besparen: 5 tips voor retailbedrijven

Hoe WFM de klantervaring kan verbeteren en kosten kan besparen

Workforce management software kan de winkelervaring voor klanten aanzienlijk verbeteren door retailbedrijven te helpen bij het beter plannen en organiseren van hun personeel. Maar dit wist je waarschijnlijk al. Maar hoe werkt dit dan in praktijk?

Daarom hebben we een aantal tips opgesteld voor retailbedrijven die zo goed mogelijk gebruik willen maken van de mogelijkheden van workforce management software:

Tip 1. Optimaliseer roosters

Met workforce management software kun je gemakkelijk en snel roosters maken en wijzigen, zodat je altijd voldoende personeel op de juiste tijden in de winkel hebt. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens drukke periodes extra personeel inzetten om de wachttijden voor klanten te verkorten en een nette en verzorgde winkel en omgeving.

Tip 2. Verhoog de productiviteit

Met real-time data over het verloop van de verkoop en de bezetting van de winkel, kun je gerichte beslissingen nemen om de productiviteit van het personeel te verhogen. Bijvoorbeeld door het inzetten van personeel op de juiste plekken en werkzaamheden in de winkel.

Tip 3. Verbetering van communicatie en de betrokkenheid van medewerkers

Workforce management software biedt ook de mogelijkheid om interne communicatie te verbeteren. Zo kunnen medewerkers bijvoorbeeld snel en efficiënt informatie uitwisselen over beschikbaarheid, diensten ruilen en meer. Duidelijkheid voor medewerkers en hun betrokkenheid is van groot belang voor de medewerkertevredenheid en heeft een sterke positieve impact op het behouden en aantrekken van nieuw personeel.

Tip 4. Beheer van verlofaanvragen en verlofregistratie

Met workforce management software kun je ook verlofaanvragen en verlofregistratie centraal beheren. Hierdoor kun je snel en efficiënt verlofaanvragen behandelen en vermindert eventuele problemen rond de personeelsbezetting en beschikbaarheid van medewerkers.

Tip 5. Bespaar kosten

Hoewel bovenstaande zaken ook bijdragen aan kostenbesparing, zijn er meerdere manieren waarop workforce management kan helpen om onder andere kosten te besparen. Onder andere door:

Maak van WFM een prioriteit binnen je organisatie

Al met al kan workforce management software retailbedrijven helpen bij het efficiënter plannen en van het personeel, waardoor de winkelervaring voor klanten verbetert en kosten kunnen worden bespaard. Daarbij kan het zelfs een grote bijdrage leveren aan het behoud van goede medewerkers.

Kortom, er zijn meer dan genoeg redenen om van workforce management een prioriteit te maken binnen je retailorganisatie.

Heb jij vragen over hoe je workforce management software slim kunt inzetten binnen je retailorganisatie? Neem dan eens contact met ons op. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden en de goede resultaten van enthousiaste klanten.

Neem contact op voor meer informatie

Contact
Stef van Dijk
Over de auteur Stef van Dijk

Stef van Dijk heeft ruime ervaring in supermarkten en kent de food retail branche van binnen en buiten. Stef schrijft blogs over alle relevante zaken rondom workforce management en food retail.

Deel dit artikel