Terug naar alle artikelen

Alles wat je moet weten over WFM in 2022 (whitepaper)

Je personeelsplanning op orde én alle processen eromheen. In ons gratis whitepaper lees je de acht belangrijkste punten die je moet weten over workforce management in 2022.

Je medewerkers zijn de belangrijkste factor van je organisatie

Het hart van je (food) retailorganisatie bestaat uit je medewerkers; ze staan altijd klaar voor jou en voor de klant.. Je wilt dus zorgvuldig omgaan met je mensen. Met workforce management zet je hun waardevolle werkkracht optimaal in. Dit zijn de acht meest interessante dingen die je daarvoor moet weten.

We geven hier een korte samenvatting. Download het whitepaper ‘alles wat je moet weten over WFM in 2022’ om direct alle punten volledig te lezen.

Workforce management gaat verder dan personeelsplanning

Workforce management gaat een stap verder dan ‘een goede personeels- planning’. Je organiseert ook alle processen eromheen, van salarissen tot en met het naleven van wet- en regelgeving. Workforce management betekent dat je de juiste mensen inzet op de juiste tijd en de juiste plaats, zodat jouw retailbedrijf optimaal presteert.

Maar wat levert workforce management (WFM) je concreet op? We zetten de meest belangrijke en interessante zaken op een rij. Download het whitepaper om de volledige tekst te lezen:

1. Je neemt betere beslissingen omdat je inzicht hebt in de juiste data en cijfers.

Met WFM-software kun je alles bijhouden wat er speelt in een retailorganisatie. Je hebt altijd inzicht in de omzet, loonkosten, productiviteit en de bezetting.

De data die de WFM-software bijhoudt, geeft je inzichten in je eigen winkelomgeving. Je kunt je eigen resultaten ook vergelijken met die van anderen door middel van benchmarks. Zo kun je veel betere beslissingen nemen over de inzet van je workforce. Een goed WFM-pakket biedt je dus al het gereedschap dat je nodig hebt voor een optimale winkelperformance.

2. Een organisatie is veel productiever als de planning en roosters (en alles daaromheen) kloppen.

Je wilt voorkomen dat je te weinig personeel in de winkel hebt rondlopen, want dat kan je omzet schelen. En met teveel medewerkers maak je weer hoge kosten.

Met WFM-software krijg je inzicht in hoeveel mensen je wanneer nodig hebt op de winkelvloer. Zo zorg je dat de capaciteit altijd optimaal is. Concreet betekent het dat je de omloopsnelheid en het serviceniveau van je winkel altijd goed kunt managen. Met WFM-software weet je namelijk veel beter wat je kunt verwachten. Hierdoor verhoog je de productiviteit van je organisatie en verhoog je de de tevredenheid van je klanten én je personeel.

3.Tevreden klanten die goed en op tijd worden geholpen.

Het is niet altijd makkelijk om personeel te vinden dat goed bij je past. Ondertussen zijn je medewerkers wel de mensen die het verschil maken in de winkel. Daarom is de betrokkenheid en tevredenheid van je mensen belangrijk.

Met een goed WFM-pakket bied je werknemers flexibiliteit en kunnen ze hun eigen input geven. Ze zijn zelf ‘in control’ over bepaalde zaken en dat geeft mensen vaak rust en ruimte. Direct toegang tot hun eigen rooster, diensten ruilen (of overnemen), beschikbaarheid doorgeven en inzicht in gewerkte uren en verlof, het kan allemaal. Daarbij kun je via het WFM-systeem ook heel makkelijk communiceren met het management en de medewerkers onderling. Hierdoor wordt het veel makkelijker om de planning op orde te houden en dat scheelt enorm in de betrokkenheid en de tevredenheid van je personeel.

“Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat mensen graag bij je willen (blijven) werken. Daar helpt een goede WFM-tool echt bij. Zeker als je het werk voor medewerkers ook een stukje leuker kan maken.”

Download het whitepaper ‘alles wat je moet je moet weten over WFM in 2022’

Benieuwd naar de punten die volgens ons van groot belang zijn en die je moet weten over WFM in 2022? In ons whitepaper hebben we alle meest interessante dingen die je moet weten over workforce management in 2022 uitgebreid op een rij gezet. Je download de whitepaper via de onderstaande button of door op de afbeelding te klikken:

Download whitepaper ‘alles wat je moet weten over WFM in 2022’

Download whitepaper
Over de auteur Quinten van der Sluijs
Deel dit artikel