Terug naar alle artikelen

De voordelen van WFM voor medewerkers

De voordelen van workforce management: Een win-win situatie voor medewerkers. Het planningsproces heeft een grote impact op de organisatie als geheel. Er zijn veel mensen bij betrokken en een goede planning maken lijkt simpel, maar is het zeker niet. Je moet rekening houden met onder andere de bedrijfsdoelstellingen, veel verschillende factoren en continu veranderende omstandigheden. Goede workforce management software helpt je daarbij. Maar wat zijn de voordelen voor medewerkers? In dit artikel gaan we daar uitgebreid op in. 

Flexibiliteit in planning 

Een van de meest gewaardeerde aspecten van WFM is de flexibiliteit en betrokkenheid die het biedt aan medewerkers. Met moderne WFM-software kunnen medewerkers hun beschikbaarheid eenvoudig doorgeven en rekening houden met persoonlijke wensen en behoeften. Het geeft medewerkers directe betrokkenheid in hun eigen werktijden en dit zorgt voor betere binding.  

Inzicht in actuele roosters en uren – altijd toegang tot belangrijke informatie 

WFM-software stelt medewerkers in staat om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot hun actuele roosters en gewerkte uren. Dit betekent geen verrassingen meer over wanneer je moet werken of hoeveel uren je hebt gemaakt. Het zorgt voor transparantie en er zijn geen problemen meer met uitgeprinte of gemailde roosters, die door continu veranderingen vaak snel verouderd en niet meer actueel zijn.   

Eenvoudig verlof aanvragen 

Vroeger was verlof aanvragen binnen veel bedrijven een stroef en ondoorzichtig proces. Bij goede WFM software kunnen medewerkers via een app zelf eenvoudig verlof aanvragen, de status van hun aanvraag volgen en altijd hun actuele verlofsaldo inzien.  

Altijd op de hoogte door notificaties en communicatie 

WFM-software houdt medewerkers op de hoogte van wijzigingen in hun rooster via notificaties. Geen verrassingen op het laatste moment, omdat je direct op de hoogte wordt gebracht van eventuele veranderingen.   

Planners kunnen nu ook een notitie of een mededeling voor de medewerker in het rooster plaatsen. Deze wordt direct zichtbaar voor de medewerker zodra deze het rooster op zijn app ontvangt. Heel handig en het zorgt voor een meer collaboratieve en transparante werkomgeving, waarin medewerkers en planners effectief kunnen samenwerken om roosters te optimaliseren en de algehele communicatie te versterken.

Verlaging van administratieve lasten 

WFM-software automatiseert of vereenvoudigt veel van de administratieve taken die voorheen handmatig moesten worden uitgevoerd. Dit betekent minder papierwerk en minder tijd besteed aan administratie en afstemming. Medewerkers kunnen zich richten op hun kernwerkzaamheden in plaats van tijdrovende administratieve processen. 

Innovatieve Tijdregistratie

Er kan ook gekozen worden voor tijdsregistratie via de Job App. Efficiëntie staat voorop, aangezien deze digitale klokken een snelle en effectieve methode bieden om tijd vast te leggen, waardoor medewerkers kostbare tijd besparen.

Daarnaast vergroot het gebruik van een app de toegankelijkheid van tijdregistratie enorm. In tegenstelling tot fysieke klokken is deze functie beschikbaar op smartphones, waardoor medewerkers hun tijd eenvoudig en overal kunnen bijhouden.

Ten slotte biedt het gebruik van klokken in de Job App niet alleen een gemakkelijk te onderhouden optie, maar ook aanzienlijk gebruiksgemak. Fysieke hardware klokken en het gebruik van druppels zijn niet langer nodig. Dit bespaart installatie kosten en uw tijdregistratie wordt automatisch voorzien van de laatste updates. Geen gedoe en de medewerkers zijn er blij mee.

Conclusie

Kortom, goede workforce management software en de bijbehorende R&R Job App is niet alleen gunstig voor werkgevers, maar ook voor medewerkers. Het zorgt voor prettigere werkprocessen die gebaseerd zijn op flexibiliteit, transparantie en efficiëntie. Dit zorgt onder andere voor meer betrokkenheid en gemak voor medewerkers. 

Stef van Dijk
Over de auteur Stef van Dijk

Stef van Dijk heeft ruime ervaring in supermarkten en kent de food retail branche van binnen en buiten. Stef schrijft blogs over alle relevante zaken rondom workforce management en food retail.

Deel dit artikel