Terug naar alle artikelen

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers het beste uit je WFM-systeem halen?

In een succesvolle retail organisatie gaat het vaak om het vinden van een balans tussen onder andere het juiste productaanbod, klanttevredenheid en een vlekkeloze operationele uitvoering. Daarbij is het juiste gebruik van een workforce management systeem cruciaal. In dit blogartikel delen we enkele inzichten over hoe je het beste uit je WFM-software kan halen.

Goede implementatie, training van gebruikers

Een goede implementatie, goede configuratie en goede gebruikersondersteuning heeft een grote impact op het draagvlak voor het WFM-pakket binnen je organisatie.

Ga daarom goed na hoe de leverancier omgaat met implementatie, training en support. Een goede implementatie van workforce management software vereist diepgaand inzicht in bestaande bedrijfsprocessen en verandert (gedeeltelijk) ook de werkwijze van de organisatie. Training en betrokkenheid van medewerkers, met name key users, zijn essentieel. Vraag naar de implementatiestrategie en recente soortgelijke projectervaringen van de leverancier.

Is het echt alleen maar een leverancier? Of meer een partner die je helpt bij het behalen van je doelstellingen? Denk hier goed over na bij de selectie van een WFM-systeem. Dit kan de manier veranderen waarop je naar een leverancier kijkt en hoe je deze beoordeelt.

Hoe kies je de juiste WFM-software voor je organisatie? Lees hier meer.

Gebruikersondersteuning

Goede gebruikersondersteuning is eveneens cruciaal. Snelle oplossing van problemen en vragen is noodzakelijk. Controleer of de leverancier een eigen servicedesk heeft en vraag naar de beschikbaarheid en contactopties. Een toegankelijk aanspreekpunt voor medewerkers draagt bij aan het draagvlak en de focus op kernactiviteiten van de organisatie.

Beslissingen op basis van data

Workforce management software geeft je breed en diepgaand inzicht in de juiste data voor het maken van betere keuzes. Door gebruik te maken van data-gedreven beslissingen, kun je aantoonbaar betere keuzes maken voor bijvoorbeeld betere processen, betere winkelervaring, hogere productiviteit en lagere kosten.

Lees hier meer over waarom data zo belangrijk is binnen workforce management. 

Betrek je medewerkers bij het proces

Over het algemeen valt het op dat werknemers steeds meer streven naar zelfstandigheid en betrokkenheid. Daarbij hebben ze vaak de wens om actief deel te nemen aan belangrijke besluitvorming.

Daarom is het van belang om je werknemers zo vroeg mogelijk te betrekken bij keuzes met betrekking tot WFM. Ga met hen in gesprek om inzicht te krijgen tot de zaken waar ze tegenaan lopen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Gebruik deze informatie vervolgens om een lijst op te stellen van alle wensen en behoeften. Deze lijst vormt de basis waarop je het meest geschikte WFM-systeem kunt selecteren.

Continu verbeteren

Het continu verbeteren en optimaliseren is een iteratief proces. Je start op basis van het bedrijfsbeleid, behoeften en best practices en vanuit daar ga je steeds verbeteringen doorvoeren om de gewenste resultaten te bereiken. In een dynamische retailomgeving ben je ook nooit klaar. Er zijn continu veranderingen waar je op in moet spelen om de beste balans te vinden tussen de winkelervaring, operationele uitvoering en efficiëntie. Je kunt dus altijd verbeteringen blijven doorvoeren voor betere resultaten.

Een goed WFM-systeem biedt de inzichten en suggesties om het maken van betere keuzes te faciliteren en daarmee ook een bewustzijn te creëren onder de mensen die met het systeem moeten werken. Hiermee wordt het eenvoudiger en overzichtelijker om de doelstellingen te behalen.

Stef van Dijk
Over de auteur Stef van Dijk

Stef van Dijk heeft ruime ervaring in supermarkten en kent de food retail branche van binnen en buiten. Stef schrijft blogs over alle relevante zaken rondom workforce management en food retail.

Deel dit artikel