Terug naar alle artikelen

Hoge acceptatie dankzij een doelgerichte Job App voor medewerkers

Optimaliseren van je personeelsplanning samen met je medewerkers, onze Job App maakt het mogelijk. Lees hier meer.

Hoge acceptatie van medewerkers dankzij onze doelgerichte Job App

Je kent het misschien wel: tot in de details heb je een personeelsplanning opgesteld en heb je afgewogen wie van je personeel wanneer en waar wordt ingezet. Maar helaas, één van je personeelsleden meldt zich af voor de ingeplande shift. Geen probleem, want andere medewerkers vullen dit gat meteen op door te ruilen van shift. Opgelost. Maar wel tegen hogere personeelskosten. In plaats van de ‘goedkopere’ collega komt nu iemand met een veel hoger uurloon op de planning te staan. Iets wat je van tevoren niet had ingecalculeerd. Onze planningstool maakt het mogelijk om dit soort problemen te voorkomen. Mede dankzij onze handige Job App, die volledig integreert met de workforcemanagementtool. We vertellen je meer over de hoge acceptatie van onze Job App en de vele voordelen.

Omarming van de planningstool

Het maken van een personeelsplanning voor organisaties is erg ingewikkeld. Vooral voor supermarkten, waar gewerkt wordt met verse vracht, is het van cruciaal belang dat er voldoende medewerkers worden ingepland om het hoge serviceniveau te waarborgen. Dankzij de planningstool van R&R krijg je meer grip op deze processen en op de personeelsplanning an sich. Daarnaast zorgt onze Job App ervoor dat de medewerker zelf betrokken wordt bij dit proces. Gezien de schaarste op de arbeidsmarkt wordt dit ook steeds belangrijker. Medewerkers willen graag zeggenschap en een mogelijkheid om mee te denken in de dagelijkse gang van zaken.

Onze Job App maakt dit mogelijk. Met al meer dan 117.000 actieve gebruikers is het geen geheim dat de acceptatie onder organisaties en medewerkers erg hoog is. Medewerkers en management maken graag gebruik van onze Job App dankzij de vele voordelen die het met zich meebrengt.

Het belang van medewerker self service

Medewerkers willen zich betrokken voelen bij je organisatie. Ook als het aankomt op het maken van een personeelsplanning. Gezien de huidige schaarste op de arbeidsmarkt wordt de invloed van de medewerker op de organisatie gezien als een van de grote voordelen om medewerkers aan te trekken. De Job App zorgt ervoor dat een medewerker invloed heeft op het proces rond de personeelsplanning. De medewerker kan simpel en eenvoudig zijn eigen beschikbaarheid opgeven via de Job App en schoolroosters worden op een eenvoudige manier ingeladen. Ook kunnen medewerkers via de app eenvoudig verlof aanvragen of diensten ruilen zonder dat daar ingewikkelde processen aan vooraf gaan. De Job App is speciaal ontwikkeld voor jou en je medewerkers. De app draagt bij aan de tevredenheid, motivatie en productiviteit van je medewerkers doordat alles centraal wordt georganiseerd en beheerd. Zo voorkom je de rompslomp van verschillende (ingewikkelde) kanalen. 

Diensten ruilen met goedkeuring van de leidinggevende

Natuurlijk wil je als leidinggevende toch de eindbeslissing nemen wanneer dit nodig is. De belangen van de organisatie zijn namelijk toch net even anders dan die van je medewerkers. Waar een dienst ruilen voor hen een eenvoudige klik op de knop is, kan dat voor jou als organisatie grotere gevolgen hebben. Zoals we al eerder benoemden wil je voorkomen dat een duurdere medewerker de dienst van een goedkopere opvangt en overneemt. Als leidinggevende geef je via de Job App dus altijd aan of een dienst in de personeelsplanning geruild kan en mag worden. Zo houd je zelf het overzicht en blijf je de controle in eigen handen houden.

Maar ook het inzicht in de gemaakte uren en roosters wordt eenvoudig via de Job App geregeld. Alles wordt centraal verzameld en bewaard zodat je de workforcemanagementtool altijd eenvoudig bij de hand hebt.

Eenvoudig communiceren met je personeel

De communicatie van en naar medewerkers is altijd een gevoelig onderwerp. Waar je vroeger nog weg kwam met een simpel Whatsapp bericht, is dit nu ingewikkeld vanwege de opgestelde AVG regeling. Daarnaast verlies je hiermee het overzicht en heb je geen eigenaarschap over dit systeem. Ook dit probleem wordt opgelost via de Job App. Als manager kun je via de app berichten sturen naar je personeel, zonder dat daar de AVG bij wordt geschonden. Ook ontvangen medewerkers direct belangrijke notificaties wanneer het rooster verandert of wijzigingen worden aangebracht in de personeelsplanning.

Een centrale planning via de Job App

Zoals je ziet brengt onze Job App veel voordelen mee voor zowel medewerker als management. Onze workforcemanagementtool zorgt ervoor dat jouw personeelsplanning altijd op de meest effectieve manier wordt ingericht. Wil je meer lezen over onze Job App? Dat kan hier. Wil je meer lezen over onze workforcemanagementtool in de praktijk? Bekijk dan hier onze case voor Scheepers Retail Groep.

Organisaties hebben uitdagingen met het maken van een overzichtelijke en effectieve personeelsplanning. Vooral voor supermarkten is dit een flinke uitdaging. Om de juiste taken, op het juiste moment en door de juiste medewerker uit te laten voeren is het nodig om voldoende inzichten te verzamelen. In ons eerdere blog vertelden we je al hoe je grip krijgt op je personeelsplanning en bezetting met de juiste planningstool. In dit blog vertellen we je meer over het inzetten van het juiste personeel tegen de juiste kosten én hoe je hierop kunt besparen.

Download hier de case van Scheepers Retail Groep

Download case
Stef van Dijk
Over de auteur Stef van Dijk

Stef van Dijk heeft ruime ervaring in supermarkten en kent de food retail branche van binnen en buiten. Stef schrijft blogs over alle relevante zaken rondom workforce management en food retail.

Deel dit artikel